Autorităţile belgiene au reţinut două persoane sub suspiciunea că ar fi plănuit comiterea unui atac

Poliţia a arestat doi bărbaţi suspectaţi de planificarea unui atentat în Belgia, în urma percheziţiilor efectuate vineri seara, au anunţat procurorii federali, potrivit Reuters online.

868 afișări
Imaginea articolului Autorităţile belgiene au reţinut două persoane sub suspiciunea că ar fi plănuit comiterea unui atac

Autorităţile belgiene au reţinut două persoane sub suspiciunea că ar fi plănuit comiterea unui atac (Imagine: Arhiva Mediafax/ AFP )

Cei doi, Nourredine H. şi fratele său Hamza H., vor apărea sâmbătă în faţa unui judecător care va stabili dacă aceştia vor rămâne în continuare în arest preventiv.

"Pe baza rezultatelor provizorii ale anchetei, se pare că plănuiau să efectueze un atac în Belgia," se afirmă într-un comunicat al procuraturii federale.

Poliţia a efectuat şapte percheziţii în regiunea Mons şi o alta la o adresă din Liege, însă nu au fost găsite arme sau materiale explozibile.

Nivelul de alertă de teroristă în Belgia este la trei dintr-un maximum de patru, ceea ce înseamnă un nivel "grav," o ameninţare fiind "posibilă şi probabilă".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici