Cel puţin 415.800 de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului din Ucraina

Cel puţin 415.800 de persoane şi-au părăsit casele din cauza conflictului din estul Ucrainei, refugiindu-se în alte regiuni ale ţării sau în străinătate, în principal în Rusia, anunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

379 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 415.800 de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului din Ucraina

Cel puţin 415.800 de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit ultimelor estimări, există circa 190.000 de persoane care şi-au părăsit locuinţele dar au rămas în Ucraina", a declarat Ariane Rummery, purtătorul de cuvânt al UNHCR.

"Alte 197.400 de persoane au fugit în Rusia, iar, dintre acestea, 78.000 au solicitat statut de refugiaţi. Circa 14.600 de persoane au plecat în Polonia, iar 13.883 în Belarus", precizează Rummery.

Confruntările între armata ucraineană şi insurgenţii separatişti proruşi s-au soldat cu peste 2.000 de morţi. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, alte 5.000 de persoane au fost rănite în conflict.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici