Cel puţin trei morţi în Turcia, în urma unui atac cu rachete lansat de militanţi kurzi din Siria

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite luni, în sud-estul Turciei, în urma unui atac cu rachete lansat din Siria de presupuşi militanţi kurzi, ca ripostă la raidurile aeriene efectuate de armata turcă.

1472 afișări
Imaginea articolului Cel puţin trei morţi în Turcia, în urma unui atac cu rachete lansat de militanţi kurzi din Siria

Rachetele lansate din Siria au lovit clădirea unui liceu şi două case din oraşul turc Karkamis, situat în provincia Gaziantep. De asemenea, a fost atacat un camion, în apropierea unui punct de trecere a frontierei dintre Turcia şi Siria, afirmă surse citate de agenţia de presă Anadolu şi de agenţia The Associated Press.

Bilanţul atacurilor cu rachete este de trei morţi şi zece răniţi, au anunţat autorităţile turce.

Anterior, în cursul nopţii, un militar turc şi şapte agenţi de poliţie au fost răniţi în atacuri cu obuze lansate asupra unor localităţi din zona Kilis, a declarat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, avertizând că Turcia va riposta la aceste atacuri "în cel mai puternic mod".

Potrivit organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacurile au fost lansate din localitatea siriană Kobani de militanţi din cadrul grupului insurgent kurd Forţele Democratice Siriene (SDF). Armata turcă a ripostat deja cu obuze asupra unor poziţii din nord-estul Siriei.

Atacurile militanţilor kurzi intervin după ce armata turcă a bombardat poziţii insurgente din Siria şi Irak ca reacţie la atentatul produs la Istanbul pe 13 noiembrie, soldat cu şase morţi şi 80 de răniţi. Autorităţile turce atribuie atacul de la Istanbul grupurilor insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile Populare de Protecţie (YPG), care au negat implicarea în atentat.

Armata turcă susţine că a distrus 89 de poziţii insurgente kurde în Siria şi Irak în raidurile aeriene efectuate în ultimele 72 de ore. Organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat 35 de morţi în urma raidurilor aeriene turce - 18 militanţi kurzi, 16 militari sirieni şi un jurnalist local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici