Cercetător israelian: Coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricţiile sociale

Profesorul israelian Isaac Ben-Israel susţine că a realizat o analiza din care rezultă că noul coronavirus evoluează la fel, indiferent de măsurile sociale care se iau şi că după 70 de zile dispare, scrie The Telegraph.

84163 afișări
Imaginea articolului Cercetător israelian: Coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricţiile sociale

Cercetător israelian: Coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricţiile sociale

În timp ce guvernele din toată lumea încearcă să găsească cele mai bune metode de a combate răspândirea coronavirusului şi aplică măsuri una mai radicală decât alta, un profesor din Israel, spune că indiferent de eforturi, rezultatul va fi acelaşi: boala se auto-limitează şi în mare parte dispare după 70 de zile - cu sau fără intervenţii.

Profesorul Isaac Ben-Israel, şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare, susţine că analiza sa dovedeşte că noul coronavirus atinge maximele la 40 de zile după apariţia într-o comunitate şi apoi începe să scadă rapid.

Ben-Israel susţine că închiderea economiilor majore are consecinţe devastatoare, iar câştigurile sunt reduse deoarece, potrivit calculelor sale, graficul infecţii zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecţii, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după şase săptămâni şi, în cele din urmă, atinge un prag de sub 5% o săptămână mai târziu.

„Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate ţările”, scrie prof. Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat săptămâna aceasta.

„În mod surprinzător, acest model este comun pentru ţările care au impus restricţii severe, inclusiv blocarea economiei, precum şi în ţările care au implementat o politică mult mai indulgentă şi au continuat viaţa în mod obişnuit", a mai spus acesta.

Teoria lui Ben-Israel nu poate fi, însă, confirmată sau infirmată, deoarece nu există nicio ţară care să nu fi luat niciun fel de măsură pentru a limita răspândirea. Chiar şi Suedia, care a impus cele mai puţine restricţii, continuă să ia implementeze unele măsuri de atenuare a răspândirii.
 


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Drama mamelor care nu îşi pot ţine în braţe bebeluşii. Suferinţa femeilor care nasc la Timişoara

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici