Cetăţenii americani, avertizaţi în legătură cu pericolul terorist din lume. Vezi care sunt cele mai periculoase regiuni

Departamentul de Stat al SUA a reiterat luni "avertismentul mondial" adresat americanilor în legătură cu pericolele reprezentate de terorism, punând accent, într-un al doilea mesaj, pe riscurile de atentate din Marea Britanie.

55 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii americani, avertizaţi în legătură cu pericolul terorist din lume. Vezi care sunt cele mai periculoase regiuni

Cetăţenii americani, avertizaţi în legătură cu pericolul terorist din lume. Vezi care sunt cele mai periculoase regiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Informaţiile actuale sugerează că al-Qaida şi organizaţiile afiliate continuă să planifice atacuri teroriste împotriva intereselor americane în numeroase regiuni, mai ales în Europa, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu", scrie diplomaţia americană în acest mesaj, care actualizează un avertisment precedent, din august 2010.

Această lungă notă cu sfaturi pentru călători evocă, între altele, "informaţii credibile" potrivit cărora proiecte teroriste continuă să fie întocmite în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, citând Arabia Saudită, Yemenul, Libanul, regiunea Kabylia din Algeria, precum şi Mali, Mauritania şi Niger.

Printre celelalte zone evocate figurează în special Cornul Africii şi Asia centrală şi meridională.

Un al doilea mesaj, de data aceasta de alertă, îi informează pe americanii care se află în Marea Britanie despre "menţinerea unui nivel ridicat al ameninţării teroriste", în particular în transporturile publice. Alerta expiră la 30 aprilie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici