China a adoptat un nou pachet de legi prin care este reglementată activitatea ONG-urilor străine

China a adoptat un nou pachet de legi prin care este reglementată activitatea organizaţiilor non-guvernamentale străine, în pofida criticilor internaţionale, informează BBC News online.

768 afișări
Imaginea articolului China a adoptat un nou pachet de legi prin care este reglementată activitatea ONG-urilor străine

China a adoptat un nou pachet de legi prin care este reglementată activitatea ONG-urilor străine (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

La ora actuală, în China activează peste 7.000 de organizaţii non-guvernamentale străine.

Noua lege a cauzat anxietate în rândul organizaţiilor non-guvernamentale străine, dar şi locale, care prezintă temeri că noua lege este de fapt un pretext pentru a le restricţiona şi a le controla activitatea. Mai mult state, inclusiv Statele Unite, au cerut Chinei să anuleze sau să schimbe în mod drastic legea propusă.

Preşedenţia Statelor Unite a comentat că lega ar "limita şi mai mult spaţiul societăţii civile" şi ar încorda relaţiile chino-americane.

Potrivit noului pachet de legi, organizaţiile străine care îşi desfăşoară activitatea în China vor fi nevoite să îşi găsească un sponsor oficial din această ţară, vor avea obligaţia să se înregistreze la Ministerul chinez al Securităţii Publice şi să permită forţelor de ordine să examineze, în orice moment, toate aspectele ce ţin de operaţiunile desfăşurate, relatează cotidianul The New York Times.

Pe de altă parte, oficialii de la Beijing au declarat că aceste organizaţii au funcţionat, până acum, într-un mediu nereglementat, iar noul sistem va fixa niste graniţe între care îşi vor desfăşura activitatea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici