Chişinăul a suspendat licenţa de emisie a postului Rossiya 24. Moscova DENUNŢĂ decizia

Consiliul moldovean pentru coordonarea transmisiei radio şi de televiziune a suspendat vineri licenţa de emisie a postului Rossiya 24 şi a dispus sancţionarea a patru radiodifuzori autohtoni, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) în ediţa electronică de sâmbătă.

20691 afișări
Imaginea articolului Chişinăul a suspendat licenţa de emisie a postului Rossiya 24. Moscova DENUNŢĂ decizia

Chişinăul a suspendat licenţa de emisie a postului Rossiya 24. Moscova DENUNŢĂ decizia (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Consiliul a criticat aceste posturi pentru "lipsa pluralismului de opinie în timpul programelor de ştiri".

Un membru al Consiliului, Dinu Cokan, a declarat că Rossiya 24 a comis cele mai grave încălcări, prezentând programe de analiză dintr-un singur punct de vedere asupra conflictului din Ucraina. "Există numai o sursă", a subliniat el. "Un asemenea post nu are ce căuta pe lista difuzorilor din (Republica) Moldova", a adăugat oficialul moldovean.

Uniunea Jurnaliştilor de la Moscova a criticat dur această măsură. "Un embargo impus postului Rossiya-24, popular în rândul populaţiei care vorbeşte limba rusă, este un act neprietenos faţă de presa noastră", a declarat pentru Itar-Tass Pavel Gusev, liderul Uniunii, denunţând o "decizie motivată politic". El a îndemnat Moscova să "adopte măsuri adecvate ca reacţie faţă de acest embargo, inclusiv măsuri economice".

Decizia Republicii Moldova de suspendare a licenţei postului rus pentru următoarele şase luni, până la 1 ianuarie 2015, este scandaloasă şi va avea cu siguranţă un impact negativ asupra relaţiilor ruso-moldovene, a apreciat vineri Ministerul rus de Externe, citat de agenţia rusă.

"Este clar că (Republica) Moldova a făcut acest pas sub un pretext exagerat, luată de valul euforiei semnării unui acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE)", afirmă ministerul într-un comunicat. Însă "decizia nu respectă dreptul integral al cetăţenilor de acces liber la informaţii, unul dintre principiile democratice europene de bază, pe care Chişinăul încearcă să-l aplice cu zel", apreciază ministerul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici