Cine era Stephen Paddock, autorul celui mai sângeros atac armat din istoria SUA

Ultima dată când Eric Paddock a auzit de fratele său a fost când Stephen Paddock i-a trimis un mesaj pentru a afla ce face şi cum se simte mama lor în vârstă de 90 de ani.

34038 afișări
Imaginea articolului Cine era Stephen Paddock, autorul celui mai sângeros atac armat din istoria SUA

Cine era Stephen Paddock, autorul celui mai sângeros atac armat din istoria SUA

Era la mjlocul lunii septembrie, iar uraganul Irma lăsase fără curent electric Orlando, Florida, zona în care trăia mama lor.

Stephen Paddock, care locuia în Nevada, a sunat pentu a afla despre starea mamei sale, pentru a verifica dacă este bine. Mai târziu, i-a trimis un cadru ortopedic, pentru a o ajuta să se deplaseze mai uşor, spune Eric Paddock.

La două săptămâni după acest gest, Stephen Paddock, 64 de ani, avea să producă cel mai sângeros atac din istoria SUA, în timpul unui festival de muzică country, în Las Vegas, scrie CNN. A ucis 59 de oameni şi a rănit 527.

Foto: Hepta

Nimic nu prea se potriveşte cu imaginea descrisă de fratele său şi a celor care l-au cunoscut.

Un jucător de poker, investitor în imobiliare, fără nicio afilire politică sau religioasă, din ceea ce ştiu eu, spune fratele acestuia.

Pentru Eric,Stephen era doar un tip normal. Nu avea copii, în ciuda numeroaselor relaţii pe care le-a avut. Cineva pe care l-ai vedea stând seara cu o băutură alături, la un bar, singur, îl descrie fratele său. Mergea în croaziere şi juca poker. Îi plăcea să-i trimită mamei cutii cu bomboane şi prăjituri.

"Sub nicio formă nu aş fi putut vreodată să mă gândesc că fratele meu ar putea face aşa ceva, să împuşte oameni", a declarat Eric Paddock. "Ceva incredibil de greşit s-a întâmplat cu fratele meu", a continuat el.

Politia din Las Vegas spune că nu a auzit de numele acestuia până la atac. Nu era în evidenţele lor. A cumparat arme de foc în trecut, dar legal, se pare, după primele cercetări ale poliţiştilor.

Cei de la magazinul din Mesquite, Guns & Guitars, spun că i-au vândut o armă lui Paddock, dar că nu au văzut niciun semn care să-i facă să creadă că acesta era instabil psihic.

Poliţia a găsit 23 de arme în camera sa de hotel, printre care arme automate. 

Eric Paddock ştia că fratele său avea câteva arme pe care le păstra într-un seif, în scop de autoapărare, dar nu avea informaţii că deţinea arme automate.

"Nu a folosit niciodată o armă, nu are niciun sens. Nu e nimic de ascuns pentru că nu a existat niciodată nimic, niciun indiciu. Stephen nu era deloc avid după arme. Faptul că a avut astfel de arme este pur şi simplu ... de unde naibii a făcut rost de arme automate? Noi, familia, nu am ştiut absolut nimic, suntem înmărmuriţi şi oripilaţi. (Stephen) era doar un tip. S-a întâmplat ceva, cred a cedat cumva", a precizat fratele bărbatului suspectat de comiterea atacului din Las Vegas. 

Pe de altă parte, acesta a recunoscut însă că locuiau la mii de km distanţă şi vorbeau ocazional.

Eric l-a ajutat pe fratele său să se mute în 2016, într-o nouă casă, în Mesquite, Nevada, o comunitate de pensionari, în apropiere de Las Vegas. Cei doi au mâncat sushi şi au băut un late seara, povesteşte Eric Paddock. Nu îşi aminteşte ca fratele său să fi avut atunci o armă de foc la el.

Stephen Paddock locuia în Mesquite, cu iubita sa, Marilou Danley, a anunţat şi poliţia. Femeia nu se afla în ţară în timpul sângerosului atac. Iar poliţiştii nu cred că a fost implicată în vreun fel.

Eric Paddock mai spune că fratele său era un investitor imobiliar de succes, care deţinea mai multe apartamente şi case. Anchetatorii au investigat deja luni mai multe proprietăţi aparţinând acestuia.

Paddock a fost căsătorit şi divorţat de două ori. Primul mariaj a durat doi ani, din 1977 până în 1979. S-a recăsătorit în 1985 şi a divorţat din nou în 1990. A doua soţie locuieşte în Los Angeles County, California, dar nu a mai păstrat legătura cu el de ani de zile, spun autorităţile.

Stephen avea licenţă de pilot. Dar îi expirase adeverinţa medicală, motiv pentru care nu mai putea pilota legal un avion.
A fost o pasiune pe care şi-a descoperit-o în şcoală, îşi aminteşte fratele lui. A excelat la sport, dar nu era un tip de echipă.

Un fapt interesant din trecutul acestuia este legat de tatăl lui.
Potrivit FBI, Benjamin Hoskins Paddock s a aflat pe lista most-wanted din iunie 1969 până în mai 1977: jefuia bănci. A evadat din închisoare în 1969 şi a fost arestat abia în 1978, în Oregon. Eric Paddock spune că tatăl lor a murit acum câţiva ani şi nu s-a implicat în creşterea lor. Mama lor nu ţinea legătura cu el. Eric Paddock nu crede însă că fratele său a moştenit tendinţele criminale ale tatălui său.

"Era fratele meu, când mă gândesc ce a făcut, e ca şi cum un asteroid a picat din cer", spune Eric. 
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici