Fratele bărbatului suspectat de comiterea atacului din Las Vegas respinge ipoteza unui act terorist

Revendicarea de către organizaţia teroristă Stat Islamic a atacului armat din Las Vegas, în urma căruia cel puţin 59 de oameni au murit, este lipsită de fundament, a declarat luni fratele suspectului, care a dezminţit implicarea lui Stephen Paddock într-o astfel de organizaţie, relatează Reuters.

2717 afișări
Imaginea articolului Fratele bărbatului suspectat de comiterea atacului din Las Vegas respinge ipoteza unui act terorist

Fratele bărbatului suspectat de comiterea atacului din Las Vegas respinge ipoteza unui act terorist

Eric Paddock le-a spus reporterilor că fratele său "nu are nimic de-a face cu nicio organizaţie politică, nicio organizaţie religioasă, nici cu supremaţiştii albi, cu nimic, din ce ştiu".

Eric Paddock a mai precizat că nu a mai vorbit cu fratele său în ultimele şase luni, iar ultimul schimb de mesaje pe telefon cu Stephen a fost după uraganul Irma. Stephen Paddock a fost descris ca un multimilionar liniştit, cu afaceri şi proprietăţi şi care era pasionat de jocuri de noroc.

"Nicio afiliere, nicio religie, nicio politică. Niciodata nu i-a păsat de chestiile astea. E un tip care avea bani. Pleca în croaziere şi paria. Îmi amintesc că am primit o fotografie în care îmi arăta că a câştigat 40.000 de dolari la un automat pentru jocuri de noroc. Avea o avere substanţială. Îmi spunea când câştiga. Se plângea când pierdea. Nu mi-a spus niciodată că a pierdut 4 milioane de dolari sau ceva de genul ăsta. Cred că mi-ar fi spus acest lucru", a spus Eric Paddock.

Eric Paddock ştia că fratele său avea câteva arme pe care le păstra într-un seif, în scop de autoapărare, dar nu avea informaţii că deţinea arme automate.

"Nu a folosit niciodată o armă, nu are niciun sens. Nu e nimic de ascuns pentru că nu a existat niciodată nimic, niciun indiciu. Stephen nu era deloc avid după arme. Faptul că a avut astfel de arme este pur şi simplu ... de unde naibii a făcut rost de arme automate? Noi, familia, nu am ştiut absolut nimic, suntem înmărmuriţi şi oripilaţi. (Stephen) era doar un tip. S-a întâmplat ceva, cred a cedat cumva", a precizat fratele bărbatului suspectat de comiterea atacului din Las Vegas.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea atacului ce a avut loc luni în Las Vegas, în timp ce FBI susţine că atacul armat nu are legătură cu terorismul internaţional.

Anchetatorii americani au descoperit 18 arme de foc, explozibil şi muniţie în locuinţa lui Stephen Craig Paddock. În plus, câteva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confecţiona dispozitive explozive, au fost găsite în maşina bărbatului suspectat de comiterea atacului armat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici