Claude Bartolone doreşte o clarificare rapidă a situaţiei personale a preşedintelui francez

Preşedintele Adunării Naţionale franceze, Claude Bartolone, şi-a exprimat, duminică, dorinţa ca François Hollande şi partenera sa, Valérie Trierweiler, "să iasă cât mai repede posibil din situaţia" care a urmat dezvăluirilor privind o relaţie a şefului statului cu actriţa Julie Gayet.

77 afișări
Imaginea articolului Claude Bartolone doreşte o clarificare rapidă a situaţiei personale a preşedintelui francez

Preşedintele Adunării Naţionale franceze, Claude Bartolone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper, în special, că, atât Valérie Trierweiler, cât şi François Hollande, vor reuşi să iasă cât mai bine posibil din povestea lor personală", a declarat Bartolone, care a fost invitatul emisiunii "BFM politic", de la BFMTV/LePoint/RMC.

"Sper, pentru fiecare dintre ei, că vor reuşi să iasă cât mai repede posibil din această situaţie şi că vor putea fi fericiţi", a adăugat el, anunţând că a divorţat - "am trecut prin aşa ceva", a spus el.

"Ei trăiesc, la fel ca şi 50 la sută dintre cuplurile din regiunea pariziană, o situaţie delicată", a continuat Bartolone, apreciind că "ar trebui să se facă o clarificare atât pentru Valérie Trierweiler, cât şi pentru François Hollande".

La începutul săptămânii, François Hollande a promis să "clarifice" situaţia cuplului înaintea deplasării în Statele Unite, la 11 februarie, la invitaţia preşedintelui american, Barack Obama, şi soţiei sale, Michelle.

Spitalizată la 10 ianuarie în urma unor dezvăluiri ale publicaţiei Closer privind o relaţie amoroasă a preşedintelui francez cu actriţa Julie Gayet, Trierweiler, în vârstă de 48 de ani, a părăsit spitalul parizian Pitié-Salpêtrière sâmbătă după-amiază şi "se odihneşte" la reşedinţa prezidenţială La Lanterne, în apropiere de Versailles, potrivit biroului său.

Întrebat cu privire la rolul Primei Doamne, care nu are statut oficial în Franţa, Bartolone a dezvăluit că în situaţia lui Trierweiler "se vede clar că a existat o problemă".

"Nu a mai putut să fie jurnalistă pe teme politice (...), a fost foarte dificil pentru ea să-şi găsească o situaţie profesională", a răspuns el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici