Columbia şi Venezuela restabilesc relaţiile diplomatice, întrerupte luna trecută - VIDEO

Preşedinţii columbian, Juan Manuel Santos, şi venezuelean, Hugo Chavez, au hotărât să restabilească relaţiile diplomatice între ţările lor, întrerupte luna trecută, au anunţat aceştia într-o declaraţie comună, prezentată la Santa Marta, în Columbia.

34 afișări
Imaginea articolului Columbia şi Venezuela restabilesc relaţiile diplomatice, întrerupte luna trecută - VIDEO

Preşedinţii columbian, Juan Manuel Santos (D), şi venezuelean, Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi preşedinţi "au fost de acord să relanseze relaţiile bilaterale, restabilind relaţiile diplomatice între cele două ţări, pe baza unui dialog transparent", potrivit anunţului făcut la Santa Marta, un port caraibian, situat la 950 de kilometri nord de Bogota.

Juan Manuel Santos şi Hugo Chavez au făcut acest anunţ către ora locală 18.30 (miercuri, 23.30, ora României), după trei ore de la începutul reuniunii.

Venezuela a întrerupt, la 22 iulie, relaţiile diplomatice cu regimul de la Caracas, după ce Bogota a prezentat, în cadrul Organizaţiei Statelor Americane (OEA), documente care aveau rolul să demonstreze prezenţa "activă", pe teritoriul venezuelean, a aproximativ 1.500 de membri ai gherilei Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC, marxişti).

Caracasul a calificat aceste documente ca mincinoase şi a apeciat că acest gest demonstrează intenţiile "războinice" ale fostului preşedinte columbian, Alvaro Uribe.

Juan Manuel de Santos şi-a exprimat, sâmbătă, în cadrul ceremoniei de învestitură, dorinţa unui "dialog sincer şi direct" cu Venezuela, în vederea soluţionării acestei crize.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici