Comisia Europeană a anulat alerta privind castraveţii spanioli. Focarul epidemiei, limitat la zona Hamburg

Comisia Europeană a anunţat miercuri seara că a anulat avertizarea lansată împotriva castraveţilor bio spanioli, suspectaţi că au provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E.coli.

1809 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a anulat alerta privind castraveţii spanioli. Focarul epidemiei, limitat la zona Hamburg

Comisia Europeană a anulat alerta privind castraveţii spanioli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ultimele teste realizate în Spania şi Germania pe castraveţi produşi în Spania nu au dezvăluit prezenţa tulpinii 0104 a bacteriei E.Coli, iar Comisia a anulat, prin urmare, alerta lansată la nivel european", a precizat CE într-un comunicat.

Comisia a informat toate statele membre cu privire la această decizie, dată publicităţii imediat la Madrid de Ministerul Sănătăţii.

Decizia este "un pas foarte important în vederea unei reveniri la normal cât de repede posibil pentru sectorul agricol spaniol", a subliniat ministerul.

Comisarul european pentru Sănătate, John Dalli, a făcut presiuni asupa Germaniei să îşi intensifice eforturile pentru a identifica sursa acestei contaminări aflate la originea unei grave crize de sănătate în Uniunea Europeană şi a unei prăbuşiri a pieţei fructelor şi legumelor.

"Focarul epidemiei este limitat la zona Hamburg", a precizat comisarul.

Bacteria E.coli 0104, cauza problemelor, a provocat moartea a nouă persoane în Germania şi a uneia în Suedia, a precizat el, citând un bilanţ publicat marţi de CE, pe baza datelor furnizate de statele membre UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici