Ţara care introduce aplicarea pedepsei cu moartea pentru persoanele homosexuale

Statul asiatic Brunei va introduce miercuri legea privind aplicarea pedepsei cu moartea prin lapidare pentru persoanele homosexuale, mişcare condamnată de comunitatea internaţională, relatează site-ul postului BBC.

9101 afișări
Imaginea articolului Ţara care introduce aplicarea pedepsei cu moartea pentru persoanele homosexuale

Brunei implementează noua lege privind lapidarea persoanelor homosexuale

Pe lângă legea privind lapidarea homosexualilor, Brunei va adopta un pachet de legi pentru mai multe tipuri de infracţiuni, inclusiv pedepsirea hoţilor prin amputarea mâinilor.

Într-o declaraţie publică, făcută miercuri, sultanul din Brunei a făcut apel la implementarea unor "valori islamice mai puternice".

„Vreau să văd că valorile islamice devin mai puternice în această ţară", a declarat sultanul Hassanal Bolkiah, fără a menţiona noile legi.

Sub noua lege, indivizii vor fi pedepsiţi pentru homosexualitate doar dacă vor mărturisi, sau dacă vor exista cel puţin patru martori.

Homosexualitatea era deja ilegală în Brunei şi pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

Statele Unite au criticat marţi decizia adoptarea legilor islamice care permit pedeapsa cu moartea prin lapidare pentru adulter şi homosexualitate şi a cerut ratificarea şi implementarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Torturii.

„Decizia statului Brunei de a implementa faza a doua şi a treia din Codul Penal Sharia, precum şi penalităţile asociate, este împotriva drepturilor internaţionale ale omului, prin încurajarea torturii şi a altor pedepse inumane sau tratamente degradante", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici