CONSECINŢE BREXIT. Incidente rasiste în Marea Britanie după referendum, fiind vizaţi polonezi şi români

Numeroase incidente cu caracter rasist s-au înregistrat în Marea Britanie după referendumul care a decis ieşirea ţării din UE, fiind vizaţi polonezi, români, italieni şi musulmani, somaţi să părăsească teritoriul britanic, informează publicaţia EUObserver.

18372 afișări
Imaginea articolului CONSECINŢE BREXIT. Incidente rasiste în Marea Britanie după referendum, fiind vizaţi polonezi şi români

CONSECINŢE BREXIT. Incidente rasiste în Marea Britanie după referendum, fiind vizaţi polonezi şi români

Autorităţile britanice s-au sesizat după ce pe site-uri de socializare au apărut mesaje rasiste îndreptate împotriva italienilor, musulmanilor, românilor şi polonezilor din Marea Britanie.

În cartierul londonez Hammersmith, geamurile unui centru cultural polonez - Posk - au fost inscripţionate cu sloganuri xebofobe, duminică.

"Suntem foarte perturbaţi şi supăraţi de mesaje neplăcute făcute cu graffiti pe clădirea noastră. Poliţia investighează un delict cu caracter rasist", a reacţionat Joanna Mludzinska, preşedintele Centrului cultural Posk.

"Voi face o interpelare parlamentară pe tema incidentelor rasiste care s-au multiplicat în Marea Britanie" după referendum, a declarat deputatul laburist Jess Phillips.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici