Liberal-conservatorii conduc la alegerile legislative din Grecia în sondaje, dar rezultatele par incerte

La Atena, locul de naştere al democraţiei, liberal-conservatorii pro-europeni sunt fruntaşi în sondaje

319 afișări
Imaginea articolului Liberal-conservatorii conduc la alegerile legislative din Grecia în sondaje, dar rezultatele par incerte

Wikipedia Commons

Grecii merg la urne, dar fără a da un câştigător clar. 

Grecia organizează duminică alegeri generale care nu se aşteaptă să producă un câştigător clar, cu un al doilea scrutin prevăzut pentru iulie dacă partidele politice divizate din ţară nu reuşesc să cadă de acord asupra unei coaliţii.

Deşi sondajele de opinie au plasat partidul conservator aflat la putere, Noua Democraţie, în frunte, o schimbare a sistemului electoral din ţară înseamnă că este probabil să nu obţină o majoritate absolută.

Noua Democraţie, condusă de premierul Kyriakos Mitsotakis, este cotată între 31-38%, urmată de opoziţia de stânga Syriza, care se află la 4-7 puncte distanţă, potrivit Reuters.

O criză a costului vieţii a fost în centrul campaniilor, cu partidele care încearcă să atragă votanţii cu promisiuni de a creşte salariul minim şi de a crea locuri de muncă.

Dacă niciun partid nu câştigă clar, preşedinta greacă Katerina Sakellaropoulou le va da celor mai bune trei partide un mandat de trei zile fiecare, pe rând, pentru a forma un guvern. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici