Conservatorii europeni denunţă o derivă populistă din partea lui Silvio Berlusconi

Preşedintele grupului Partidului Popular European (PPE, democrat-creştini) în Parlamentul European (PE) Joseph Daul a denunţat drept "o gravă eroare" decizia partidului lui Silvio Berlusconi de a retrage susţinerea Guvernului condus de Mario Monti şi l-a respins pe fostul premier.

86 afișări
Imaginea articolului Conservatorii europeni denunţă o derivă populistă din partea lui Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Este o gravă eroare să se determine prăbuşirea (de la putere a) Guvernului Monti", a declarat el într-o conferinţă de presă comună cu Mario Mauro, liderul grupului eurodeputaţilor italieni din cadrul partidului Poporul Libertăţii (PdL), membru PPE.

"Europa nu îşi poate permite o politică-spectacol. Ea are nevoie de o gestionare riguroasă", a insistat Joseph Daul. El a îndemnat alegătorii italieni să participe la "un miting de centru" şi să voteze împoriva lui Silvio Berlusconi în cadrul alegerilor legislative de la începutul lui 2013.

"Partidul Popular luptă împotriva oricărei forme de populism", a subliniat Daul.

Mario Mauro s-a distanţat de Silvio Berlusconi. "Dacă alegerile sunt un referendum asupra Europei, atunci noi suntem alături de Europa", a spus el. "Nu există altă opţiune politică", a subliniat eurodeputatul italian.

"A fost o nebunie să determini prăbuşirea (de la putere) a Guvernului Monti, iar acum fiecare partid trebuie să îşi asume responsabilităţile", a subliniat Mauro.

"Monti va fi şi mai necesar mâine", a apreciat el.

"Imediat ce voi înţelege opţiunea campaniei electorale (a lui Berlusconi), voi prezenta opţiunea mea", a conchis Mauro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici