Consiliul European, acord privind folosirea testelor rapide antigen şi recunoaşterea rezultatelor în ţările UE

Statele membre au convenit joi seara în unanimitate, printr-o procedură scrisă, o recomandare a Consiliului de stabilire a unui cadru comun pentru utilizarea testelor rapide antigen şi recunoaşterea reciprocă a rezultatelor testelor COVID-19 pe întreg teritoriul UE, anunţă un comunicat.

3344 afișări
Imaginea articolului Consiliul European, acord privind folosirea testelor rapide antigen şi recunoaşterea rezultatelor în ţările UE

Consiliul European, acord privind folosirea testelor rapide antigen şi recunoaşterea rezultatelor în ţările UE

Recunoaşterea reciprocă a rezultatelor testelor pentru infecţia cu SARS-CoV2 efectuată de organisme sanitare certificate este esenţială pentru a facilita mişcarea transfrontalieră, urmărirea şi tratamentul transfrontalier al contactelor.

Componentele cheie ale acestei recomandări includ validarea şi recunoaşterea reciprocă a testelor rapide antigen şi a testelor RT-PCR între statele membre, partajarea unui set standardizat de date, printr-o platformă digitală, dezvoltarea unei liste comune de teste rapide antigen, prioritizarea situaţiilor pentru utilizarea unor astfel de teste (de exemplu, contactele cazurilor confirmate, grupurile de focare) şi altele. Recomandarea include, de asemenea, prevederi viitoare pentru a aborda provocările pandemiei în evoluţie: lista comună a testelor rapide antigen rapide COVID-19 ar trebui să fie suficient de flexibilă pentru adăugarea sau eliminarea acelor teste a căror eficacitate este afectată de mutaţiile COVID-19.

Soarta certificatului european de vaccinare, un aşa numit paşaport pentru călătorie, se stabileşte, joi seara, la şedinţa Consiliului European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici