Contradicţii privind declaraţiile lui Mubarak referitoare la prerogativele vicepreşedintelui Omar Suleiman

Preşedintele Hosni Mubarak a declarat, joi seară, că îi va delega o parte din prerogative vicepreşedintelui Omar Suleiman, însă presa internaţională publică informaţii contradictorii în legătură cu traducerea declaraţiei sale.

40 afișări
Imaginea articolului Contradicţii privind declaraţiile lui Mubarak referitoare la prerogativele vicepreşedintelui Omar Suleiman

Contradicţii privind declaraţiile lui Mubarak referitoare la prerogativele vicepreşedintelui Omar Suleiman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform AFP, Mubarak a afirmat că "îi va delega prerogativele sale" vicepreşedintelui, în timp ce traducerile CNN, BBC sau Al-Jazeera indică faptul că ar fi vorba numai despre "o parte dintre prerogative".

"Am decis să deleg prerogativele mele vicepreşedintelui, conform cu ceea ce spune Constituţia", a spus Mubarak, potrivit AFP.

Al-Jazeera afirmă, într-un articol publicat pe site-ul în limba engleză, că "Mubarak a refuzat să demisioneze din funcţie, declarând că nu va ceda presiunilor străine" şi adaugă: "El a spus că va respecta anunţurile făcute anterior şi nu va candida pentru un nou mandat în septembrie, deşi i-a delegat o parte din prerogative vicepreşedintelui Omar Suleiman".

Şi conform BBC, "Mubarak a declarat că i-a delegat o parte din prerogative vicepreşedintelui Omar Suleiman", în timp ce CNN a consultat mai mulţi specialişti în limba arabă, pentru a stabili sensul exact al declaraţiei preşedintelui egiptean, titrând: "Mubarak îşi încheie discursul fără a-şi anunţa demisia".

Mai mulţi oficiali egipteni anunţaseră, în cursul zilei, că este posibil ca Mubarak să-şi anunţe demisia joi seară, iar sute de mii de manifestanţi se adunaseră în piaţa Tahrir, pentru a urmări anunţul preşedintelui egiptean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici