Coordonatorul ONU pentru Ebola se va deplasa în Africa de Vest

Coordonatorul ONU pentru Ebola, David Nabarro, a anunţat marţi că se va deplasa în această săptămână în Africa de Vest pentru a contribui la consolidarea serviciilor de sănătate în cele patru ţări afectate de epidemia de Ebola.

127 afișări
Imaginea articolului Coordonatorul ONU pentru Ebola se va deplasa în Africa de Vest

Coordonatorul ONU pentru Ebola se va deplasa în Africa de Vest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doctorul britanic, expert în boli contagioase, a anunţat pentru presă că va discuta cu misiunea ONU în Liberia asupra mijloacelor cu care Căştile Albastre pot ajuta în lupta împotriva consecinţelor epidemiei de Ebola.

După ce va participa la întrevederi, miercuri, la Washington, Nabarro va pleca în cursul serii spre Dakkar, capitala Senegalului, de unde se va deplasa succesiv la Monrovia, Freetown, Conakry şi Abuja, însoţit de Keiji Fukuda, un oficial din cadrul OMS.

El a anunţat că se va concentra asupra mijloacelor de "revitalizare a domeniului sănătăţii" în cele patru ţări afectate, şi anume Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone

"Una dintre cele mai importante probleme este că serviciile de sănătate din ţările afectate de Ebola au suferit în mod real (...). Aceasta este o mare provocare", a subliniat el.

Nabarro a explicat că misiunea ONU în Liberia, care numără 7.500 de persoane, "are un rol foarte important în ţară şi ajută mult" la consolidarea domeniului sănătăţii şi atenuarea impactului epidemiei.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia acestei febre hemoragice în 1976, a provocat moartea a cel puţin 1.229 de persoane, potrivit ultimului bilanţ al OMS, din 2.240 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile): 466 în Liberia, 394 în Guineea, 365 în Sierra Leone şi cinci în Nigeria.

Numit la 12 august, David Nabarro este însărcinat cu supervizarea reacţiei la nivel mondial faţă de epidemia actuală.

Nabarro dispune de o experienţă solidă în domeniul bolilor contagioase, el fiind cel care a gestionat reacţia ONU în timpul epidemiilor de gripă aviară şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) în 2006 şi 2003.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici