Coreea de Nord avertizează că SUA "vor plăti un preţ mare" pentru acuzaţiile privind drepturile omului

Regimul nord-coreean a avertizat, joi, Statele Unite că "vor plăti un preţ mare" pentru acuzaţiile formulate în privinţa respectării drepturilor omului, susţinând că este vorba despre o campanie de defăimare împotriva Phenianului, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

2079 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează că SUA "vor plăti un preţ mare" pentru acuzaţiile privind drepturile omului

Coreea de Nord susţine că SUA "vor plăti un preţ mare" pentru acuzaţiile privind drepturile omului

Institutul pentru Studii Americane din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe susţine că SUA vor să prejudicieze imaginea Phenianului, să provoace presiuni internaţionale şi să justifice încercarea de a înăbuşi regimul de la Phenian.

"SUA ar trebui să manifeste prudenţă şi autocontrol, având în vedere faptul că va plăti un preţ mare pentru toate consecinţele care vor urma în cazul în care vor continuă să comploteze împotriva Coreei de Nord, arătând cu degetul în mod nefondat către presupusa problemă privind drepturile omului din Coreea de Nord", a transmis un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene, citat de agenţia de stat KCNA.

Ministerul nord-coreean de Externe a mai transmis că preşedintele american Donald Trump este responsabil pentru implicarea unor "dezertori" în planul împotriva Coreei de Nord, catalogând aceste persoane "gunoaie umane".

Oficialul nord-coreean citat a invocat ca exemplu de defăimare cazul studentului american Otto Warmbier, care a fost reţinut în Coreea de Nord şi care a murit la scurt timp după ce a fost repatriat în SUA anul trecut, fiind în comă.

Situaţia drepturilor omului din Coreea de Nord a fost aspru criticată în repetate rânduri de către Statele Unite şi ONU. Potrivit unor estimări, aproximativ 120.000 de persoane sunt prizonieri politici ai regimului de la Phenian.

O comisie a Naţiunilor Unite a publicat un raport cuprinzător în 2014, potrivit căruia Coreea de Nord comite încălcări ale drepturilor omului "fără precedent în lumea contemporană". Raportul a fost întocmit în baza mărturiilor a sute de exilaţi nord-coreeni.

Femeile din Coreea de Nord nu au acces la educaţie corespunzătoare şi la oportunităţi de angajare, fiind adesea victimele violenţei domestice şi agresiunii sexuale la locul de muncă, potrivit unui raport prezentat recent de către un comitet din cadrul ONU.

Regimul de la Phenian a catalogat aceste rapoarte drept ficţiuni redactate de către Statele Unite şi aliaţii lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici