COVID-19: China înregistrează cel mai mare număr de cazuri din ultimele 5 luni. Carantină totală în mai multe zone: O persoană din familie are voie să părăsească casa o dată la trei zile

  • China continentală a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a cazurilor de COVID-19 din ultimele cinci luni, a declarat luni autoritatea naţională de sănătate a ţării.
  • Numărul total de noi cazuri COVID-19 a fost de 103, cel mai mare din moment ce 127 de cazuri au fost raportate la 30 iulie.
11493 afișări
Imaginea articolului COVID-19: China înregistrează cel mai mare număr de cazuri din ultimele 5 luni. Carantină totală în mai multe zone: O persoană din familie are voie să părăsească casa o dată la trei zile

COVID-19: China înregistrează cel mai mare număr de cazuri din ultimele 5 luni. Carantină totală în mai multe zone: Fiecare familie poate avea o persoană care să părăscă casa o dată la trei zile

Deşi noile cazuri raportate în ultimele zile rămâne la o cifră mică în comparaţie cu ce a văzut ţara la apogeul focarului la începutul anului 2020, autorităţile acţionează agresiv pentru a reduce răspândirea bolii şi pentru a preveni un alt val naţional de infecţii.

Shijiazhuang, capitala Hebei şi epicentrul noului focar din provincie, este în carantină, cu persoane şi vehicule interzise să părăsească oraşul. Transportul public din oraş a fost, de asemenea, oprit.

Paşii urmaţi de oraş sunt în conformitate cu un pachet obişnuit de restricţii COVID-19 pe care autorităţile locale din China îl implementează atunci când văd că apare un focar.

Wangkui, aflat sub jurisdicţia oraşului Suihua din provincia Heilongjiang, a raportat opt ​​noi cazuri asimptomatice şi a închis luni toate afacerile neesenţiale, a interzis persoanelor să părăsească oraşul şi a blocat tot traficul neesenţial, a relatat televiziunea de stat.

Fiecare familie din Wangkui poate avea o persoană care să părăscă casa o dată la trei zile pentru a cumpăra produse de primă necesitate.

Autoritatea pentru autostrăzi din Hebei a declarat luni că mai multe secţiuni de autostrăzi din provincie au fost închise pentru prevenirea răspândirea COVID-19

Ţara a raportat 76 de noi pacienţi asimptomatici, în creştere faţă de 27 cu o zi mai devreme. China nu ia în considerare aceste persoane, care sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 care cauzează boala, dar care nu prezintă simptome.

Numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 în China continentală se ridică acum la 87.536, în timp ce numărul morţilor a rămas neschimbat, la 4.634.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici