Credibilitatea cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, pusă sub semnul întrebării

Anchetatorii americani au îndoieli în legătură cu credibilitatea femeii care l-a acuzat pe fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală, au declarat surse din cadrul procuraturii, citate de New York Times, în ediţia online de vineri.

2363 afișări
Imaginea articolului Credibilitatea cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, pusă sub semnul întrebării

Credibilitatea cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, pusă sub semnul întrebării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorii nu mai cred o parte dintre acuzaţiile formulate de camerista de la hotelul Sofitel, care a minţit de mai multe ori după ce a formulat prima plângere, în data de 14 mai, a afirmat una dintre sursele citate.

Reprezentanţii acuzării s-au întâlnit joi cu avocaţii lui Strauss-Kahn, cărora le-au prezentat detalii despre rezultatele anchetei, iar cele două părţi discută o eventuală renunţare la acuzaţii. Unul dintre oficialii citaţi a afirmat că autorităţile au descoperit probleme legate de cererea de azil a femeii şi posibile legături cu activităţi penale, inclusiv trafic de droguri şi spălare de bani.

Acuzarea şi apărarea se vor prezenta vineri la Curtea Supremă din Manhattan, iar judecătorul Michael J. Obus ar putea lua în considerare modificarea condiţiilor de eliberare sub supraveghere a fostului director FMI.

Dezvăluirile reprezintă o lovitură de teatru în cazul lui Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, care era considerat un concurent important în cursa electorală pentru preşedinţia franceză înainte de a fi acuzat de agresiune sexuală împotriva cameristei.

Procuratura din Manhattan urmează să îl anunţe pe judecător vineri că "există probleme cu cazul", pe baza rezultatelor anchetei, în timp ce femeia îşi menţine acuzaţiile, au afirmat sursele citate.

Conform acestora, femeia ar fi vorbit la telefon, cu o zi înaintea incidentului de la hotelul Sofitel, cu un bărbat aflat în închisoare, cu care a discutat despre posibilele beneficii pe care le-ar obţine dacă ar formula acuzaţii împotiva directorului FMI, iar convorbirea a fost înregistrată. Bărbatul fusese arestat pentru posesie de marijuana şi se numără printre persoanele care au vărsat sume în valoare totală de circa 100.000 de dolari în contul femeii în ultimii doi ani. Depozitele au fost făcute în Arizona, Georgia, New York şi Pennsylvania.

Anchetatorii au descoperit şi că femeia plătea sute de dolari lunar pentru facturi la cinci companii telefonice, deşi ea susţine că are un singur abonament telefonic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici