Crimeea ar putea reveni sub controlul Ucrainei peste doi ani, afirmă un general ucrainean

Crimeea ar putea reveni de facto sub controlul Ucrainei aproximativ peste doi ani, dacă locuitorii din regiune vor susţine această idee, a afirmat marţi fostul şef al Serviciului ucrainean de securitate (SBU), generalul Nikolai Malomuj, citat de agenţia oficială Ukrinform.

5275 afișări
Imaginea articolului Crimeea ar putea reveni sub controlul Ucrainei peste doi ani, afirmă un general ucrainean

Crimeea ar putea reveni sub controlul Ucrainei peste doi ani, afirmă un general ucrainean (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În opinia generalului ucrainean, Rusia peste doi ani va fi afectată de o gravă criză economică, în contextul unor posibile sancţiuni din partea occidentalilor.

"Sunt sigur că peste vreo doi ani Peninsula Crimeea va fi din nou a noastră (a ucrainenilor). Acest lucru se va întâmpla când situaţia din Rusia se va schimba, iar perspectiva de a primi înapoi teritoriul nostru va deveni reală", consideră Malomuj.

Totodată, el a subliniat că autorităţile de la Kiev vor să soluţioneze acest conflict pe calea dialogului, exprimându-şi speranţa că noul preşedinte al Ucrainei va putea să iniţieze un astfel de dialog cu Rusia.

Republica ucraineană Crimeea a fost alipită Rusiei la jumătatea lui martie, în urma unui referendum privind statutul său politic. Autorităţile de la Kiev şi ţările occidentale nu recunosc acest referendum şi denunţă anexarea peninsulei de către Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici