Criza din Catalonia: Premierul Pedro Sanchez acuză că anumite "grupări violente" încearcă să prelungească protestele

Premierul în exerciţiu al Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat că Guvernul de la Madrid a primit informaţii ce sugerează că anumite "grupări violente" încearcă să prelungească criza din Catalonia, informează agenţia de ştiri Reuters.

447 afișări
Imaginea articolului Criza din Catalonia: Premierul Pedro Sanchez acuză că anumite "grupări violente" încearcă să prelungească protestele

Criza din Catalonia: Premierul Pedro Sanchez acuză că anumite "grupări violente" încearcă să prelungească protestele

"Ceea ce vor găsi este un răspuns ferm şi rezonabilă din partea forţelor de securitate", a declarat Sanchez, în legătură cu protestele izbucnite în Catalonia după condamnarea mai multor lideri secesionişti pentru rolul lor în organizarea referendumului de independenţă în 2017.

Sute de mii de persoane au participat în ultima săptămână la protestele din regiunea Catalonia, în cursul cărora s-au produs numeroase incidente violente între manifestanţi şi forţele de ordine.

Liderii din Catalonia au organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenţa, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici