CRIZA DIN EGIPT: Mohamed Morsi a fost pus sub acuzare pentru complicitate la reprimarea manifestaţiilor

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi este vizat de un nou cap de acuzare, privind "complicitate la crime şi acte de tortură" comise împotriva manifestanţilor care protestau în faţa sediului Preşedinţiei la sfârşitul anului 2012, anunţă surse judiciare citate de AFP.

369 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN EGIPT: Mohamed Morsi a fost pus sub acuzare pentru complicitate la reprimarea manifestaţiilor

Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Mohamed Morsi, deţinut într-o locaţie secretă de când a fost demis de armată pe 3 iulie, era acuzat deja în legătură cu evadarea din închisoare în anul 2011, în timpul crizei care a condus la înlăturarea regimului Hosni Mubarak.

În decembrie 2012, mii de manifestanţi s-au adunat în faţa Palatului prezidenţial din Cairo pentru a denunţa un decret emis de Morsi, acuzat de tentativă de islamizare a Egiptului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici