CRIZA IMIGRANŢILOR: Staţia Bicske, declarată "zonă de operaţiuni" în urma unor ciocniri între imigranţi şi poliţie - VIDEO

Şeful Poliţiei Naţionale ungare Karoly Papp a declarat staţia feroviară Bicske - în care joi după-amiaza aveau loc ciocniri între imigranţi şi poliţie - o "zonă de operaţiuni" şi a cerut reprezentanţilor presei să o părăsească, relatează MTI.

1046 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Staţia Bicske, declarată "zonă de operaţiuni" în urma unor ciocniri între imigranţi şi poliţie - VIDEO

Staţia Bicske, declarată "zonă de operaţiuni" în urma unor ciocniri între imigranţi şi poliţie (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Papp a declarat că jurnaliştii pot aştepta în afara staţiei şi că nu vor avea acces în interior.

Un tren care a plecat de la Budapesta către vestul ţării a fost oprit anterior în staţia Bicske - aflată în apropiere de un centru pentru recepţia imigranţilor - şi aştepta în continuare să-şi continue drumul.

Poliţia le-a cerut imigranţilor care au urcat în tren joi dimineaţa, în Gara Keleti, să coboare din tren în staţia Bicske.

Ulterior, imigranţii au urcat la loc în tren, refuzând să fie conduşi în tabără, potrivit unui corespondent MTI.

Poliţiştii au încercat să conducă grupuri de imigranţi în autobuze, care urmau să-i transporte la centrul de recepţie de la Bicske, la 35 de kilometri vest de Budapesta.

Însă mulţi dintre ei au refuzat.

Ei au rămas în pasajul subteran care leagă peronul de gară.

Poliţia le-a transmis prin interpreţi că nu pot călători mai departe fără documente "valide".

Dar mulţi dintre ei urcau la loc în tren, potrivit corespondentului MTI.

În tren se aflau aproximativ 100 de persoane, majoritatea bărbaţi, dar şi femei şi copii.

Aproximativ 20 de vehicule de poliţie se aflau în zonă.

Imigranţii scandau "Nu (vrem în) tabără!" şi urcau la loc în tren, în urma unor ciocniri cu poliţişti.

Mai multe alte trenuri au oprit la staţia Bicske. Pasagerii debarcaţi erau escortaţi de poliţie către clădirea din staţie, potrivit corespondentului MTI.

Poliţia a încercat să le ofere imigranţilor sticle cu apă, însă aceştia au refuzat, primind în schimb de la voluntari, potrivit aceleiaşi surse.

Mai multe persoane din tren se simţeau rău, iar ambulaţe au sosit la faţa locului.

De asemenea, numărul poliţiştilor a fost suplimentat, potrivit corespondentului MTI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici