CRIZA IMIGRANŢILOR: Violenţe în timpul unei manifestaţii împotriva refugiaţilor, într-o localitate din Olanda

Forţele anti-revoltă din Olanda au fost chemate luni noaptea să pună capăt unei manifestaţii împotriva refugiaţilor în localitatea Heesch, după ce asupra clădirii primăriei au fost aruncate ouă şi artificii, relatează Dutchnews, în pagina online.

947 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Violenţe în timpul unei manifestaţii împotriva refugiaţilor, într-o localitate din Olanda

Violenţe în timpul unei manifestaţii împotriva refugiaţilor, într-o localitate din Olanda

Trei persoane au fost arestate, iar funcţionari din cadrul Consiliului au fost evacuaţi din clădire. La momentul desfăşurării protestului, în incinta primăriei aveau loc discuţii privind măsuri de îmbunătăţire a serviciilor sociale acordate tinerilor.

Săptămâna trecută, poliţia a ridicat doi porci morţi dintr-un loc unde ar putea fi construit un centru de refugiaţi pentru 500 de persoane, în apropierea acestei localităţi. Un porc a fost amplasat pe acoperişul unei clădiri, iar celălalt, agăţat cu un lanţ metalic într-un copac.

"A început ca un protest paşnic, însă ulterior grupul radical a apărut şi l-a stricat", a declarat liderul local al Partidului Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD), Jack van der Dussen.

Harm Ruijs, care a organizat protestul, s-a distanţat de violenţele comise însă a spus că nu şi-a schimbat punctul de vedere. "Mulţi oameni sunt aici pentru a arăta că se opun existenţei unui centru pentru refugiaţi atât de mare. 500 de refugiaţi timp de 10 ani într-o singură locaţie înseamnă prea mult", a spus el.

În luna decembrie, forţele anti-revoltă au tras focuri de avertisment în oraşul Geldermalsen, după ce mai multe proteste privind construirea unui centru de refugiaţi în oraşul Gelderland au devenit violente.

Poliţia a izolat cu un gard primăria unde avea loc dezbaterea pe tema acestui plan, însă protestatarii, în număr de aproximativ 100, au aruncat în clădire cu sticle, cărămizi şi artificii. La sfatul poliţiei, întâlnirea a fost abandonată. Ulterior, ofiţeri din cadrul Consiliului au anulat decizia de a înfiinţa un centru pentru solicitanţi de azil pentru 1.500 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici