Cum a creat „Wuhan-ul german” modelul pentru combaterea coronavirusului

  • Când Heinsberg a primit eticheta de „Wuhan german”, administratorul districtului a simţit oportunitatea
  • Un parteneriat între Wuhan şi Heinsberg s-a legat
  • De la începutul lunii februarie, mica localitate rurală de la graniţa cu Olanda fost casa celui mai mare focar de Covid-19 din Germania
2774 afișări
Imaginea articolului Cum a creat „Wuhan-ul german” modelul pentru combaterea coronavirusului

Cum a creat „Wuhan-ul german” modelul pentru combaterea coronavirusului

Heinsberg a evitat un nivel crescut al numărului de victime după ce a devenit primul epicentru de coronavirus din Germania. Un număr total de 1.711 cazuri au fost înregistrate la o populaţie de 250.000 de locuitori. Alte regiuni din Germania au avut timp să se aprovizioneze cu ventilatoare şi măşti, însă Heinsberg intrat imediat pe modul de criză. Acţiunile realizate aici au devenit model pentru felul în care au contracarat pandemia

Unitatea de criză a districtului a decis să închidă regiunea imediat ce numărul celor testaţi pozitiv a erupt. Capacitatea maximă a unităţii de terapie intensivă a spitalului a fost atinsă în două săptămâni. Foarte rapid personalul medical a suferit din cauza lipsei echipamentului de protecţie. Într-o singură lună au folosit tot ce utilizau într-un an. Soluţia de moment a fost transferul unor pacienţi către alte spitale mai mari.

Cu toate că Germania a fost lăudată pentru efectuarea unui număr mare de teste, livrarea acestora a necesitat timp. Deficitul de echipament a fost suplinit de donaţiile oferite de parteneriatul cu oraşul de unde a izbucnit epidemia, Wuhan. Deşi această decizie a fost criticată din motive politice, ea a fost eficientă şi crucială în cursa contra timp împotriva răspândirii virusului.

Pentru germani ideea izolării era o noţiune cu totul nouă. Un factor cheie în succesul obţinut de district a fost folosirea reţelei de socializare Facebook drept canal de transmitere a informaţiilor. Comunicarea cu publicul trebuia realizată într-un mod eficient şi accesibil tuturor.

La ora actuală, districtul priveşte în viitor la modul în care slăbirea restricţiilor trebuie realizată astfel încât sănătatea rezidenţilor să nu fie din nou ameninţată, relatează The Independent.

 


Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici