Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în nordul Argentinei

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs joi în nordul Argentinei, într-o regiune situată în apropiere de Bolivia şi Paraguay, a anunţat instititul american de geofizică USGS.

251 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în nordul Argentinei

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în nordul Argentinei (Imagine: Mediafax Foto)

Cutremurul s-a produs la ora locală 08.12 (14.12 ora României), la o adâncime de 9,5 kilometri, a precizat USGS într-un comunicat. Epicentrul a fost localizat la 139 de kilometri de oraşul Salta, în Argentina, şi la 675 de kilometri de Asuncion, capitala statului Paraguay.

În Argentina, Institutul de prevenire seismică (Inpres) a menţionat un cutremur cu magnitudinea 6 pe scara Richter.

"Cutremurul, care a avut loc la ora (locală) 08.12, a fost de 6 pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 8,3 kilometri, având ca epicentru Sierra del Centinela", o zonă montană slab populată din provincia Jujuy, a declarat pentru AFP Carlos Rufino, de la Inpres.

Sierra del Centinela este situată la 95 de kilometri de San Salvador de Jujuy, capitala provinciei Jujuy, şi la 120 de kilometri nord-vest de Salta, unde cutremurul a fost puternic resimţit de populaţie, fără a provoca victime sau pagube materiale, a adăugat Rufino.

Anterior în cursul zilei de joi, postul din Jujuy al radioului naţional a anunţat un cutremur de 5,8 pe scara Richter şi o "mişcare de panică în timpul acestui seism".

Cutremurul a fost resimţit în oraşele Tucuman, Jujuy, Catamarca şi Santiago del Estero, în nord-vestul Argentinei, potrivit postului de radio.

Un alt cutremur cu magnitudinea de moment de 6,4 s-a produs în Argentina la 2 septembrie, în regiunea Santiago del Esterola, în timp ce un alt seism, de 7 grade, a avut loc în această zonă în ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici