Cutremur de cinci grade pe scara Richter în nordul Greciei

Un cutremur puternic, de cinci grade pe scara Richter, a avut loc vineri dimineaţa în larg, la nivelul localităţii Casandra de pe Peninsula Halkidiki (nord), fără să fie raportate persoane rănite sau pagube importante, relatează ziarul Ekathimerini în pagina electronică.

235 afișări
Imaginea articolului Cutremur de cinci grade pe scara Richter în nordul Greciei

Cutremur de cinci grade pe scara Richter în larg, în nordul Greciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Institutului pentru Geodinamică de la Atena, epicentrul seismului, care a avut loc la ora locală 7.30 (7.30, ora României) a fost localizat la 29 de kilometri adâncime.

Înaintea cutremurului s-a înregistrat un seism de 4,1 grade Richter, iar după el au fost înregistrate cel puţin patru replici, cu intensităţi cuprinse între 2,4 şi 3,2 grade Richter, au precizat seismologi eleni.

Un profesor de geologie de la Universitatea Atena, Efthimios Lekkas, a declarat pentru postul Skai că nu exclude posibilitatea altor replici, precizând că o activitate seismică de acest fel este obişnuită în partea de nord a Greciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici