Cutremur puternic în Ecuador: cel puţin douăsprezece persoane au decedat

  • Un cutremur puternic a lovit coasta de sud a Ecuadorului
  • Seismul a înregistrat o magnitudine de 6.7 grade pe scara Richter în Ecuador şi 7 grade în Peru
  • Clădirile au fost serios afectate în mai multe oraşe de pe raza undei de şoc
688 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic în Ecuador: cel puţin douăsprezece persoane au decedat

Sursa foto: Profimedia

Cutremurul s-a produs în jurul orei locale 17:00 şi a înregistrat o magnitudine de 6.7 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost în apropiere de Balao, la aproximativ 80 km de al doilea oraş ca mărime din Ecuador, Guayaquil, unde trăiesc aproximativ trei milioane de oameni.

Mai multe clădiri de pe raza undei de şoc au fost avariate serios şi reţeaua de drumuri este blocată din cauza alunecărilor de teren generate de seism. Provincia sudică El Oro a fost grav afectată iar serviciile de urgenţă au raportat oameni prinşi sub dărămături. Autorităţile ecuadoriene au decretat stare de urgenţă

Bilanţul victimelor: unsprezece morţi au fost în El Oro şi unul în provincia Azuay.

Preşedintele Guillermo Lasso le-a cerut ecuadorienilor să rămână calmi în timp ce oficialii evaluează pagubele.

„Echipele de urgenţă se mobilizează pentru a oferi tot sprijinul celor care au fost afectaţi”, a declarat preşedintele Lasso.

Acesta este cel mai puternic cutremur care a lovit Ecuador din 2016, atunci când aproape 700 de persoane au murit şi mii au fost rănite.

Seismul a fost resimţit şi în Peru, în regiunile de nord ale ţării, însă oficialii peruani nu au oferit detalii despre dimensiunea pagubelor sau a victimelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici