CUTREMUR PUTERNIC în estul Afganistanului. Cel puţin şapte persoane au murit

Un cutremur cu magnitudinea de 5.7 s-a produs miercuri în estul Afganistanului, au anunţat autorităţile pakistaneze.

415 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR PUTERNIC în estul Afganistanului. Cel puţin şapte persoane au murit

CUTREMUR PUTERNIC în estul Afganistanului

Cutremurul, produs în sud-estul afgan, la aproximativ 70 de kilometri adâncime, a fost resimţit în jurul orei 09.25 GMT (12.25 ora României) la Kabul şi în nordul Pakistanului, inclusiv la Islamabad.

Potrivit centrului american de geofizică, seismul a avut magnitudinea de 5,7.

Cel puţin şapte persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 care a afectat miercuri sud-estul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale într-un prim bilanţ.

Acest cutremur, al cărui epicentrul a fost localizat la 25 de kilometri de Jalalabad, mare oraş din sud-estul ţării, în apropiere de frontiera pakistaneză, a provocat moartea a şase persoane şi rănirea altor 75 în provincia Nangarhar şi un mort în regiunea vecină Kunar, potrivit oficialilor locali.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 produs în estul Iranului s-a soldat cu aproximativ 40 de morţi săptămâna trecută în Pakistanul vecin şi a afectat zeci de mii de persoane. Seismul a fost resimţit până în India şi în ţările din Golful Persic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici