Cutremure puternice în Noua Zeelandă: În Christchurch s-a prăbuşit o clădire

Christchurch, al doilea oraş ca importanţă din Noua Zeelandă, deja devastat de două seisme în ultimele zece luni, a fost afectat luni de o serie de cutremure, care, potrivit primelor informaţii, nu s-au soldat cu victime.

836 afișări
Imaginea articolului Cutremure puternice în Noua Zeelandă: În Christchurch s-a prăbuşit o clădire

Oraşul neozeelandez Christchurch, afectat de două cutremure

Oraşul a fost afectat luni la prânz de un cutremur cu magnitudinea de 5,2, care a avut epicentrul la zece kilometri de Christchurch şi hipocentrul la o adâncime de 11 kilometri. Câteva minute mai târziu, un alt seism s-a produs, mai violent, cu magnitudinea 6, având epicentrul la 14 kilometri de oraş şi hipocentrul la 11 kilometri.

"Serviciile de salvare au intervenit imediat, dar este încă prea devreme pentru a confirma dacă există răniţi", a declarat primarul oraşului, Bob Parker.

"Sper că informaţile care îmi parvin despre răniţi se referă la răni uşoare", a afirmat el la Sky News.

O clădire s-a prăbuşit în centrul oraşului, în mare parte părăsit după cutremurul de la 22 februarie, şi nici o persoană nu a fost găsită sub dărâmături, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Al doilea seism, cu magnitudinea 6, a determinat poliţia să evacueze o parte din ceea ce se numeşte "zona roşie", în centrul oraşului.

Poliţia le-a cerut locuitorilor să verifice dacă vecinii lor şi apropiaţii sunt în stare bună şi le-a recomandat să rămână în case. Dar mulţi au ieşit pe stradă pentru a merge la apropiaţii lor sau pentru a încerca să se întoarcă acasă.

Compania de electricitate Orion a anunţată că 54.000 de locuinţe sunt private de curent electric.

Christchurch a fost afectat de două cutremure mari în ultimele luni. La 22 februarie, un seism cu magnitudinea de 6,3 a provocat moartea a 181 de persoane, acesta fiind cel mai violent înregistrat în ţară în ultimii 80 de ani.

La 4 septembrie 2010, oraşul a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea 7, care nu s-a soldat cu morţi, dar a provocat pagube importante.

Noile cutremure intervin în ziua în care începe o anchetă privind prăbuşirea unui imobil din centrul Christchurch, care s-a soldat cu moartea a 106 persoane, între care 65 de studenţi străini, în timpul seismului din februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici