Delaware, al 11-lea stat american care a autorizat căsătoria între homosexuali

Statul Delaware, pe Coasta de Est a Statelor Unite, a devenit marţi al 11-lea stat american care a autorizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, ce va intra în vigoare începând de la 1 iulie.

184 afișări
Imaginea articolului Delaware, al 11-lea stat american care a autorizat căsătoria între homosexuali

Delaware, al 11-lea stat american care a autorizat căsătoria între homosexuali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernatorul Jack Markell, care s-a pronunţat în favoarea mariajului gay, a semnat textul adoptat anterior, marţi, de către Senat, cu un scor strâns, de 12 voturi la nouă.

Alte zece state americane au legalizat, începând din 2004, căsătoria între persoane de acelaşi sex, inclusiv Rhode Island, săptămâna trecută, urmând exemplul statelor Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, New York, Iowa, Maryland şi Washington.

Capitala federală, Washington DC, care nu este un stat, a legalizat, de asemenea, acest tip de căsătorie.

Această problemă urmează să fie abordată de congresmenii din Minnesota în perioada următoare.

Este o "victorie istorică", şi-a exprimat satisfacţia asociaţia Human Rights Campaign, care militează pentru căsătoria pentru toţi, faţă de votul din Delaware, unde erau autorizate, deja, uniuni civile.

Delaware va recunoaşte şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex încheiate în celelalte state.

Curtea Supremă de la Washington urmează să se pronunţe asupra problemei căsătoriei între persoane de acelaşi sex la sfârşitul lui iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici