Djohar Ţarnaev solicită deschiderea unui nou proces

Djohar Ţarnaev, autorul dublului atac cu bombă comis pe 15 aprilie 2013 la maratonul de la Boston şi soldat cu trei morţi, a trimis un recurs justiţiei din Massachusetts în care solicită deschiderea unui nou proces, după ce a fost condamnat la moarte.

166 afișări
Imaginea articolului Djohar Ţarnaev solicită deschiderea unui nou proces

Djohar Ţarnaev solicită deschiderea unui nou proces (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tânărul de origine cecenă susţine că probele în baza cărora a fost condamnat sunt insuficiente. Avocaţii săi urmează să prezinte la 17 august noi documente în care ei îşi vor expune pe larg argumentele.

La 15 mai, după 15 ore de deliberări, un juriu federal l-a condamnat pe Djohar Ţarnaev, în vârstă de 21 de ani, la pedeapsa cu moartea prin injecţie letală pentru că l-a ajutat pe fratele său mai mare, Tamerlan, să plaseze două bombe artizanale în timpul maratonului care a avut loc pe 15 aprilie 2013 la Boston. Dublul atac s-a soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.

Tamerlan Ţarnaev a fost ucis după atentate în timpul unui schimb de focuri cu forţele de ordine, la Watertown, o suburbie a Bostonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici