Doi români, declaraţi vinovaţi de trafic de persoane în Marea Britanie

Românii Bogdan şi Marius Nejloveanu, tată şi fiu, au fost declaraţi vinovaţi, marţi, într-un tribunal din Manchester pentru că aduceau tinere românce în Marea Britanie, unde le obligau să se prostitueze, relatează BBC News Online.

276 afișări
Imaginea articolului Doi români, declaraţi vinovaţi de trafic de persoane în Marea Britanie

Doi români, declaraţi vinovaţi de trafic de persoane în Marea Britanie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Bărbaţii, cu vârste de 51 şi, respectiv, 23 de ani, le-au promis celor cinci victime cazare şi posturi de menajere în Marea Britanie, dar în schimb le-au bătut şi violat pe unele dintre ele, obligându-le să lucreze ca prostituate în bordeluri din Manchester şi Birmingham. Multe dintre femei, unele dintre ele adolescente, provin din zone foarte sărace ale României.

Una dintre victime, Roxana, în vârstă de 21 de ani, care s-a întors în România, a declarat pentru BBC că nu mai plecase niciodată din satul ei până atunci. Dar banii pe care Marius Nejloveanu îi promisese că îi va câştiga în Marea Britanie ar fi ajutat-o să conecteze la electricitate casa în care locuieşte familia ei.

"Marius ne bătea în fiecare zi şi ne făcea ceea ce ne făceau clienţii", a povestit Roxana, care la jumătatea lui 2008 a fost dusă la Paris, unde i-au fost luate actele de identitate, după care a fost condusă la Birmingham, unde i s-a spus că va trebui să lucreze ca prostituată.

"Marius ne-a spus: «Veţi face exact ceea ce fac celalalte femei ale mele»", a declarat Roxana, adăugând că atunci când a refuzat, a fost bătută şi violată.

În România, mama fetei i-a sunat disperată pe Marius şi pe tatăl acestuia, Bogdan, pentru a afla veşti despre fiica ei. "I-au zis să spună că este bine", a declarat mama acesteia pentru BBC. "Au spus că se va întoarce acasă şi că va trimite bani şi totul va fi bine", a adăugat ea. Însă banii câştigaţi de ea erau luaţi de Nejloveanu.

Când a fost găsită, Roxana nu ştia în ce ţară se află şi avea numai hainele de pe ea. Întoarsă acasă, ea are acum un loc de muncă, însă familia ei crede că Marius şi Bogdan Nejloveanu le-au distrus viaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici