Dominique Strauss-Kahn a fost inculpat pentru proxenetism într-o grupare organizată

Fostul şef FMI Dominique Strauss-Kahn a fost inculpat luni seară pentru "proxenetism într-o grupare organizată" de către judecătorii care se ocupă de cazul supranumit hotelul Carlton la Lille (nord), au anunţat avocaţii acestuia.

362 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn a fost inculpat pentru proxenetism într-o grupare organizată

Dominique Strauss-Kahn a fost inculpat pentru proxenetism într-o grupare organizată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El a susţinut cu fermitate că nu este vinovat de niciuna din aceste fapte şi că nu a fost niciodată conştient că femeile întâlnite ar putea fi prostituate", a declarat Richard Malka, unul dintre avocaţii lui Strauss-Kahn.

Audierea fostului şef FMI a început după-amiază iar acesta a plecat de la palatul de justiţie din Lille puţin după ora locală 22:00 (23:00, ora României).

După două zile şi o noapte în arest într-o cazarmă a jandarmeriei din Lille acum o lună, Strauss-Kahn a primit o citaţie de punere sub acuzare pentru "complicitate la proxenetism în formă agravantă într-o grupare organizată" şi "ascunderea unor abuzuri de bunuri sociale".

DSK era iniţial convocat pentru 28 martie, însă nu a fost furnizată nicio precizare cu privire la motivul devansării datei audierii sale.

Magistraţii care au instrumentat cazul au căutat să determine mai ales dacă fostul director general al Fondului Monetar Internaţional ştia că participantele la seratele libertine la care acesta a luat parte, mai ales la Paris şi Washington, erau remunerate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici