Dominique Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo au ajuns la un acord pe cale amiabilă

Dominique Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo, camerista care îl acuză de agresiune sexuală la New York, au ajuns la un acord financiar, scrie New York Times în ediţia de joi seara.

845 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo au ajuns la un acord pe cale amiabilă

Dominique Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo au ajuns la un acord pe cale amiabilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul precizează, citând persoane care cunosc dosarul, că cele două părţi urmează să se prezinte săptămâna viitoare în faţa judecătorului însărcinat cu procedura civilă aflată în curs pe rolul unui tribunal din Bronx. Un acord financiar va pune capăt acestei proceduri.

Niciunul dintre avocaţii lui Diallo sau Strauss-Kahn nu au putut să fie contactaţi imediat joi seara.

Niciun detaliu asupra sumei acestui acord nu este precizat.

Una dintre persoanele care au stat de vorbă cu jurnalişti de la New York Times a precizat că acordul nu a fost semnat încă.

Diallo a depus plângere în dreptul civil împotriva lui Strauss-Kahn la 8 august 2011, în paralel cu o procedură penală, acuzându-l că a agresat-o sexual în apartamentul său de la Hotelul Sofitel, la 14 mai.

Procedura penală angajată în urma presupusei agresiuni sexuale a fost abandonată la 23 august 2011, procurorul având îndoieli asupra credibilităţii lui Diallo, din cauza unor minciuni repetate cu privire la anumite aspecte din viaţa sa.

Judecătorul Douglas McKeon, care este însărcinat cu procedura civilă, a refuzat la 1 mai să claseze plângerea lui Diallo, aşa cum au solicitat avocaţi lui Strauss-Kahn.

Însă, de atunci procedura se află într-un punct mort.

Judecătorul McKeon este un suţinător al acordurilor negociate şi a declarat pentru AFP că nu va trata acest dosar diferit faţă de celelalte.

Dominique Strauss-Kahn afirmă că relaţia sa cu Diallo la Sofitel a fost "consimţită reciproc".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici