Donald Trump a condamnat atacurile din Turcia şi Germania, pe care le-a atribuit terorismului islamic

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, a condamnat atacul de la un târg de Crăciun din Berlin şi asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, ambele cazuri atribuindu-le terorismului islamic, notează The Associated Press.

2670 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a condamnat atacurile din Turcia şi Germania, pe care le-a atribuit terorismului islamic

Trump a condamnat atacurile din Turcia şi Germania, pe care le-a atribuit terorismului islamic

Trump a catalogat asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia, în timp ce acesta vizita o expoziţie, drept o "încălcare a tuturor regulilor unei ordini civilizate", adăugând că diplomatul rus Andrei Karlov a fost asasinat de un "terorist radical islamic".

Andrei Karlov a fost împuşcat în timp ce participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara, a transmis Ambasada Rusiei, citată de site-ul agenţiei Tass.

Atacatorul a evocat asediul lansat de armata siriană, cu sprijinul Rusiei, asupra oraşului Alep, situat în nord-vestul Siriei.

"Nu uitaţi de Alep! Noi murim în Alep, voi muriţi aici", a strigat atacatorul.

În ceea ce privşte atacul de la Berlin, soldat cu decesul a 12 persoane, Trump a afirmat că Stat Islamic şi "alţi terorişti islamici continuă să masacreze creştini în comunităţile şi lăcaşurile lor de cult ca parte a unui jihad global".

Cel puţin 12 persoane au decedat, iar alte 48 au fost rănite, dintre care unele au suferit răni grave, după ce un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin.

Poliţia a deschis focul spre camionul care a intrat în mulţimea de oameni cu viteză mare. Unul dintre indivizii aflaţi în cabină a fost împuşcat mortal. Conform unor surse, şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat după scurt timp de autorităţile germane.

Trump a mai adăugat că teroriştii şi reţelele lor globale şi regionale "trebuie să fie eradicate de pe faţa pământului" şi a promis că va îndeplini această misiune împreună cu "toţi partenerii care doresc libertate".

Ulterior, într-un mesaj pe Twitter, Trump a continuat: "Astăzi au avut loc atacuri teroriste în Turcia, Elveţia şi Germania - devine din ce în ce mai grav. Lumea civilizată trebuie să-şi schimbe modul de gândire".

Trei persoane au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc la un centru islamist din oraşul elveţian Zurich, informează presa locală.

Autorităţile din Turcia şi Germania încă încearcă să determine circumstanţele în care s-au produs cele două atacuri, însă oficialii americani au indicat că incidentul de la Berlin pare să fie unul de natură teroristă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici