VIDEO Atac în Berlin. Un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun: 12 morţi şi 48 de răniţi/ Şoferul a fost arestat / UPDATE: Autorul atacului ar fi fost identificat

Un ultim bilanţ arată că 12 persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite după ce un individ a intrat intenţionat cu un camion într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun desfăşurat în Berlin.

49438 afișări
Imaginea articolului VIDEO Atac în Berlin. Un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun: 12 morţi şi 48 de răniţi/ Şoferul a fost arestat / UPDATE: Autorul atacului ar fi fost identificat

Cel puţin un mort şi numeroşi răniţi după un atac cu camion în Berlin

UPDATE 14:00 Un polonez găsit mort după atacul din Berlin este victimă, nu atacator susţin autorităţi

Un polonez găsit decedat după atentatul din Berlin în care a fost folosit un camion a fost împuşcat, el fiind victimă şi nu atacator, a anunţat marţi ministrul regional din landul german Brandebourg, relatează Le Figaro.

"Printre victime se numără o persoană care a decedat după ce a fost împuşcată", a indicat Karl-Heinz Schröter, ministrul din acest land, citat de purtătorul său de cuvânt. Este vorba despre un "cetăţean polonez care este victimă şi nu atacator", a adăugat el.

La rândul său, agenţia germană de presă DPA anunţă că un bărbat mort, despre care Poliţia susţine că era cetăţean polonez, a fost găsit pe scaunul pasagerului. Potrivit DPA, poliţia este de părere că acel camion folosit în atentat a fost furat de pe un şantier din Polonia.

Cel puţin 12 persoane au decedat, iar alte 48 au fost rănite, dintre care unele au suferit răni grave, după ce un camion a lovit un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin.

UPDATE 11:12 Potrivit cotidinaului Die Welt, autorul atacului ar fi fost identificat drept Naved B., un tânăr de 23 de ani din Pakistan, care a intrat în Germania la data de 11 februarie 2016, trecând prin punctul de trecere a frontierei de la Passau, la graniţa între Germania şi Austria.

Autorul atacului de la Berlin, ce a fost reţinut de forţele de ordine, ar fi un refugiat din Afganistan sau Pakistan, care era deja cunoscut poliţei pentru comiterea unor mici infracţiuni, însă nu şi pentru legături cu organizaţii teroriste, relatează presa germană, potrivit agenţiei Dpa.

Citând surse din cadrul forţelor de securitate, postul rbb relata că autorul atacului cu camionul ar fi ajuns în Germania pe data de 31 decembrie 2015. Potrivit surselor citate, suspectul s-ar fi născut pe data de 1 ianuarie 1993 în Pakistan şi era deja cunoscut poliţiei pentru mici infracţiuni.

Alte surse de securitate au indicat că acesta era originar din Afganistan şi ar fi ajuns în Germania în cursul lunii februarie.

Cotidianul Tagesspiegel informa că suspectul era cunoscut poliţiei pentru comiterea unor mici infracţiuni, însă nu existau informaţii că ar fi avut legături cu organizaţii teroriste.

UPDATE 10:38 Poliţia germană a efectuat o razie la un fost aeroport din Berlin unde sunt cazaţi refugiaţi

Forţele speciale ale poliţiei germane au descins marţi la fostul aeroport Tempelhof din Berlin, care acum serveşte drept centru pentru azilanţi, la câteva ore după atacul ce a vizat un târg de Crăciun şi care ar fi fost comis de un refugiat din Pakistan sau Afganistan, scrie revista germană Focus.

Autorităţile nu au oferit deocamdată informaţii cu privire la această acţiune.

Autorul atacului de la Berlin, ce a fost reţinut de forţele de ordine, ar fi un refugiat din Afganistan sau Pakistan, care era deja cunoscut poliţei pentru comiterea unor mici infracţiuni, însă nu şi pentru legături cu organizaţii teroriste, relatează presa germană.

Cel puţin 12 persoane au decedat, iar alte 48 au fost rănite, dintre care unele au suferit răni grave, după ce un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin, a anunţat Poliţia, care a precizat că ancheta indică un presupus atac terorist.

UPDATE 09:49 Autorul atacului de la Berlin, ce a fost reţinut de forţele de ordine, ar fi un refugiat din Afganistan sau Pakistan, care era deja cunoscut poliţei pentru comiterea unor mici infracţiuni, însă nu şi pentru legături cu organizaţii teroriste, relatează presa germană, potrivit agenţiei Dpa.

Citând surse din cadrul forţelor de securitate, postul rbb relata că autorul atacului cu camionul ar fi ajuns în Germania pe data de 31 decembrie 2015. Potrivit surselor citate, suspectul s-ar fi născut pe data de 1 ianuarie 1993 în Pakistan şi era deja cunoscut poliţiei pentru mici infracţiuni.

Alte surse de securitate au indicat că acesta era originar din Afganistan şi ar fi ajuns în Germania în cursul lunii februarie.

Cotidianul Tagesspiegel informa că suspectul era cunoscut poliţiei pentru comiterea unor mici infracţiuni, însă nu existau informaţii că ar fi avut legături cu organizaţii teroriste.

Poliţia a anunţat că bărbatul descoperit mort în camion era cetăţean polonez şi nu se afla la controlul vehiculului în momentul comiterii atentatului. Autorităţile studiază informaţiile potrivit cărora vehiculul ar fi fost furat de la un şantier din Polonia.

UPDATE 08:58 Mesaje neverificate indică implicarea SI în atacul din Berlin, dar încă nu a fost revendicat oficial

Oficiali din cadrul Forţei de Mobilizare Populare din Irak afirmă că reţeaua Stat Islamic ar fi responsabilă pentru atacul de la Berlin, potrivit unor mesaje neverificate de pe aplicaţia de mesagerie a reţelei teroriste, dar deocamdată nu există niciun mesaj oficial de revendicare din partea SI.

Reţeaua teroristă Stat Islamic nu a revendicat imediat şi în mod oficial atacul de la Berlin, aşa cum a fost cazul atentatelor similare de la Nisa, din luna iulie, sau Ohio, din luna noiembrie.

Deocamdată, agenţia oficială afiliată SI, Amaq, nu confirmat implicarea reţelei teroriste în atacul de la Berlin, potrivit cotidianului The Washington Times. 

UPDATE 08:29 Poliţia confirmă că incidentul de la târgul de Crăciun din Berlin a fost unul "intenţionat"

Şoferul unui camion a intrat "intenţionat" într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin, omorând cel puţin 12 persoane şi rănind alte aproape 50, a anunţat Poliţia germană, care a precizat că ancheta indică că ar fi vorba de un "act terorist", scrie site-ul agenţiei de ştiri AP.

"Anchetatorii lucrează pe baza presupunerii că vehiculul a fost în mod intenţionat direcţionat spre mulţimea strânsă la târgul de Crăciun din zona Breitscheidplatz", se afirmă într-un mesaj pe Twitter al Poliţiei.

"Toate măsurile de securitate referitoare la un presupus atac terorist la Breitscheidplatz sunt luate cu cea mai mare rapiditate şi grijă", a precizat Poliţia.

UPDATE 08:05 Donald Trump a condamnat atacurile din Turcia şi Germania, pe care le-a atribuit terorismului islamic

UPDATE 07:36 Bilanţul atacului de la un târg de Crăciun din Berlin a ajuns la 12 morţi şi 48 de răniţi

Cel puţin 12 persoane au decedat, iar alte 48 au fost rănite, dintre care unele au suferit răni grave, după ce un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin, a anunţat Poliţia, scrie The Associated Press.

După atac, poliţişti înarmaţi au împânzit zona, iar autorităţile au cerut populaţiei să stea departe de zona unde a avut loc atacul pentru a nu stânjeni activitatea echipajelor de salvare.

Bilanţul anterior al atacului era de nouă morţi şi 50 de răniţi.

Circumstanţele incidentului cu camionul produs luni seară la Berlin rămân neclare, iar autorităţile nu au stabilit încă dacă a fost un accident sau un atac terorist, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Derularea evenimentelor indică fie un accident, fie un atac", a declarat ministrul de Interne al landului Berlin, Andreas Geisel.

Ministrul federal de Interne, Frank-Walter Steinmeier, a confrmat că, deocamdată, nu este clar ce s-a întâmplat. "Autorităţile încearcă să afle cine este responsabil", a spus Steinmeier.

Un bărbat aflat în camionul care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, dar şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat ulterior, afirmă surse citate de publicaţia Berliner Zeitung şi de site-ul agenţiei AP.

Poliţia a deschis focul spre camionul care a intrat în mulţimea de oameni cu viteză mare. Unul dintre indivizii aflaţi în cabină a fost împuşcat mortal. Conform unor surse, şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat după scurt timp de autorităţile germane.

UPDATE 01:50 Statele Unite au condamnat "atacul terorist" comis luni seară la Berlin, exprimând susţinere pentru Germania.

"Statele Unite condamnă ferm atacul terorist comis la Berlin", au declarat oficiali americani citaţi de presa germană.

"Germania este un partener apropiat şi un aliat puternic; colaborăm pentru eliminarea celor care ne ameninţă societăţile şi încearcă să ne distrugă stilul de viaţă", au adăugat oficialii americani.

UPDATE 01:05 Circumstanţele incidentului cu camionul produs luni seară la Berlin rămân neclare, iar autorităţile nu au stabilit încă dacă a fost un accident sau un atac terorist, relatează site-ul agenţiei Reuters. "Derularea evenimentelor indică fie un accident, fie un atac", a declarat ministrul de Interne al landului Berlin, Andreas Geisel.

Ministrul federal de Interne, Frank-Walter Steinmeier, a confrmat că, deocamdată, nu este clar ce s-a întâmplat. "Autorităţile încearcă să afle cine este responsabil", a spus Steinmeier.

UPDATE 23:26 Poliţia germană a confirmat arestarea unui suspect în cazul atacului cu camion din Berlin, iar autorităţile au anunţat că, deocamdată, nu există informaţii privind riscuri suplimentare. "În momentul de faţă, nu avem informaţii despre alte situaţii periculoase", a transmis Biroul pentru combaterea infracţionalităţii (LKA), care a preluat ancheta.

"Motivaţia incidentului este încă neclară. A fost arestat un individ suspect; autorităţile încearcă să afle dacă este şoferul", a precizat LKA.

Primarul oraşului Berlin, Michael Müller, a anunţat că situaţia este sub control după aparentul atac terorist soldat cu nouă morţi, relatează site-ul publicaţiei Berliner Zeitung. "Situaţia este sub control. Am asistat la un incident dramatic. Gândurile mele sunt la rudele persoanelor ucise sau rănite", a declarat Michael Müller.

Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite după ce un individ a intrat aparent intenţionat cu un camion într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun desfăşurat în Berlin. Incidentul a avut loc luni seară în zona Breitscheidplatz din capitala Germaniei.

Cancelarul Angela Merkel a transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt: "Suntem în doliu şi sperăm că numeroşii răniţi vor primi ajutorul necesar. Veştile de la Berlin au fost înspăimântătoare".

Un bărbat aflat în cabina camionului care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, dar şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat ulterior.

Camionul aparţine unei companii de transport din oraşul polonez Gdansk. Proprietarul companiei, Ariel Z, a transmis că vărul său, un şofer profesionist de 15 ani, urma să se deplaseze cu TIR-ul la Berlin.

UPDATE 23:09 

Primarul oraşului Berlin, Michael Müller, a anunţat că situaţia este sub control după aparentul atac terorist soldat cu nouă morţi, relatează site-ul publicaţiei Berliner Zeitung. "Situaţia este sub control. Am asistat la un incident dramatic. Gândurile mele sunt la rudele persoanelor ucise sau rănite", a declarat Michael Müller.

În paralel, Poliţia a îndemnat cetăţenii să rămână deocamdată în case, după atacul cu camion soldat cu cel puţin nouă morţi şi 50 de răniţi.

UPDATE 23:07 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă există şi cetăţeni români printre victimele atacului de luni seara din Berlin.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Federală Germania, are în atenţie incidentul care a avut loc luni seara în care un camion a lovit o mulţime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului.

''Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră'', a transmis MAE prin intermediul unui comunicat de presă.

Misiunea diplomatică română monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară. Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti.

UPDATE 22:51 Un bărbat aflat în camionul care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, dar şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat ulterior, afirmă surse citate de publicaţia Berliner Zeitung şi de site-ul agenţiei AP.

Conform unor surse, şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat după scurt timp de autorităţile germane.

UPDATE 22:48 Un bărbat aflat în camionul care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, dar şoferul a reuşit să fugă, afirmă surse citate de publicaţia Berliner Zeitung.

Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite după ce un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin.

Poliţia a deschis focul spre camionul care a intrat în mulţimea de oameni cu viteză mare. Unul dintre indivizii aflaţi în cabină a fost împuşcat mortal. Conform unor surse, şoferul a reuşit să fugă, fiind căutat activ de autorităţile germane.

UPDATE 22:09  "Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în atac", a transmis Poliţia prin Twitter, potrivit site-ului N24.de.

Poliţia germană suspectează că incidentul cu camionul produs la Berlin a fost un act intenţionat, probabil cu caracter terorist, afirmă surse citate de publicaţia Berliner Zeitung.

Incidentul a avut loc luni seară în zona Breitscheidplatz din Berlin, în timpul unui târg de Crăciun.

Un individ a intrat cu un camion într-un grup de oameni, relatează publicaţia Die Welt. Poliţia nu a putut stabili dacă este vorba de un act deliberat sau de un accident.

Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici