Donald Trump anunţă că va lua o decizie în privinţa acordului climatic săptămâna ce urmează. Mesajul preşedintelui SUA după summitul G7 din Italia

Preşedintele american, Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter că va lua o decizie în legătură cu Acordul climatic de la Paris săptămâna următoare, informează Reuters.

1953 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că va lua o decizie în privinţa acordului climatic săptămâna ce urmează. Mesajul preşedintelui SUA după summitul G7 din Italia

Donald Trump va lua o decizie în privinţa acordului climatic săptămâna ce urmează

”Voi lua decizia finală asupra Acordului de la Paris săptămâna ce vine”, a scris acesta pe platforma de socializare la finalul summitului G7 din Italia, unde a refuzat să se supună presiunilor aliaţilor de a susţine acordul.

Anterior, Donald Trump a declarat că nu crede în schimbările climatice realizate de om şi a promis să „anuleze” Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră dăunător afacerilor americane.

Trump nu poate anula acordul, dar poate genera efecte în rândul celor 193 de ţări participante dacă retrage Statele Unite din înţelegerea de la Paris. Decizia ar pune sub semnul îndoielii planul COP 21 de a reduce din emisia gazelor cu efect de seră.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici