Rex Tillerson a respins găzduirea la Casa Albă a unui eveniment care să marcheze sărbătoarea Ramadanului

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a respins o solicitare de a găzdui la Casa Albă un eveniment pentru a marca sărbătoarea Ramadanului. Se întrerupe astfel o tradiţie bipartizană din ultimii 20 de ani, potrivit unor oficiali americani, citaţi de Reuters.

1012 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson a respins găzduirea la Casa Albă a unui eveniment care să marcheze sărbătoarea Ramadanului

Rex Tillerson a respins găzduirea la Casa Albă a unui eveniment care să marcheze sărbătoarea Ramadanului

Din 1999, secretarii americani de Stat, atât republicani, cât şi democraţi, au găzduit aproape mereu iftarul, masa luată de musulmani după apusul soarelui, în timpul postului Ramadanului, sau o recepţie pentru a marca sărbătoarea Eid al-Fitr, la sfârşitul lunii.

Tillerson a refuzat o solicitare din partea Biroului pentru Religii şi Afaceri globale al Departamentului de Stat de a găzdui recepţia pentru Eid al-Fitr ca parte a festivităţilor de Ramadan, conform unor oficiali americani care au vorbit în condiţii de anonimat.

Deşi lui Tillerson i s-a sugerat că recepţia pentru Eid al-Fitr ar trebui să aibă loc, acesta a respins solicitarea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici