Donald Trump ar fi afirmat că regiunea Crimeea aparţine Rusiei, întrucât locuitorii vorbesc limba rusă

Preşedintele SUA, Donald Trump, le-a spus liderilor din Grupul ţărilor puternic industrializate (G7) că fosta regiune ucraineană Crimeea aparţine Rusiei deoarece locuitorii vorbesc limba rusă, afirmă surse citate de site-urile Buzzfeed News şi Axios.com.

22650 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar fi afirmat că regiunea Crimeea aparţine Rusiei, întrucât locuitorii vorbesc limba rusă

Donald Trump ar fi afirmat că regiunea Crimeea aparţine Rusiei, întrucât locuitorii vorbesc limba rusă

Donald Trump a făcut aceste afirmaţii în cursul summitului G7, desfăşurat săptămâna trecută în provincia canadiană Quebec.

Doi diplomaţi prezenţi la întrevedere au declarat sub protecţia anonimatului pentru site-ul BuzzFeed News că Donald Trump a exprimat nemulţumire că Moscova nu a fost invitată la summit. În contextul în care liderii prezenţi i-au explicat că Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, preşedintele SUA a menţionat că regiunea Crimeea aparţine Rusiei pentru că locuitorii vorbesc limba rusă.

Rusia a anexat ilegal regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, atrăgându-şi sancţiuni internaţionale şi măsura excluderii din G8.

În cursul dineului de la summitul G7, Donald Trump a mai afirmat, potrivit surselor citate, că "Ucraina este una dintre cele mai corupte ţări din lume".

Donald Trump a afirmat şi public că Rusia trebuie să fie reprimită în Grupul ţărilor puternic industrializate. "Acest grup obişnuia să fie G8, nu G7. S-a întâmplat ceva în urmă cu ceva timp astfel că Rusia nu mai este membră", a spus preşedintele SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici