Donald Trump, ridiculizat în absenţă la Dineul Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump a refuzat pentru a doua oară să participe la Dineul Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă, preferând în schimb să participe la un miting pro-Trump din oraşul Washington din statul Michigan, informează presa internaţională.

1196 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, ridiculizat în absenţă la Dineul Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă

Donald Trump a boicotat pentru a doua oară Dineul Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă

Trump, al cărui dispreţ faţă de jurnalişti este binecunoscut, devine primul preşedinte al SUA care pentru a două oară consecutiv refuză să participe la evenimentul anual al jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă, în cadrul căruia preşedintele în funcţie este în general ţinta satirelor.

"De ce aş vrea să fiu blocat într-o cameră cu o mulţime de liberali ce scriu ştiri false şi care mă urăsc?", şi-a motivat decizia preşedintele american.

Gazda evenimentului de sâmbătă seara, Michelle Wolf, l-a ridiculizat pe Donald Trump, dar şi pe membri din administraţia sa, în principal pe Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

”Este 2018 şi sunt femeie, aşa că nu poţi să-mi închizi gura, decât dacă îi spui lui Michael Cohen să-mi vireze 130.000 de dolari”, a spus Michelle Wolf.

Înainte de Trump, ultimul preşedinte care nu a participat la eveniment a fost Ronald Reagan care a a lipsit de la ediţia din 1981, fiind rănit, după ce tocmai scăpase dintr-o tentativă de asasinat.

În anul 1972, preşedintele Richard Nixon a refuzat să participe la dineul din acel an, iar în anul 1978, Jimmy Carter şi-a motivat absenţa de la eveniment spunând că este epuizat, potrivit The Washington Post.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici