Donald Trump susţine că nu este rasist, în contextul acuzaţiilor că ar fi folosit cuvinte ofensatoare la adresa unor ţări din Africa şi America Latină

Preşedintele american Donald Trump a insistat că "nu este rasist", după ce a fost acuzat de un senator democrat că ar fi folosit un limbaj ofensator în legătură cu imigraţia din ţări africane şi din America Latină, informează site-ul postului France 24.

477 afișări
Imaginea articolului Donald Trump susţine că nu este rasist, în contextul acuzaţiilor că ar fi folosit cuvinte ofensatoare la adresa unor ţări din Africa şi America Latină

Donald Trump susţine că nu este rasist, în contextul acuzaţiilor că ar fi folosit cuvinte ofensatoare la adresa unor ţări din Africa şi America Latină

"Nu sunt rasist. Sunt cea mai puţin rasistă persoană pe care aţi intervievat-o vreodată", a declarat preşedintele american reporterilor la Trump International Golf Club din West Palm Beach, Florida.

Trump a fost criticat săptămâna trecută pentru că ar fi folosit cuvinte ofensatoare la adresa unor state de unde provin imigranţi, precum Haiti, El Salvador şi mai multe ţări africane, însă preşedintele american a negat acuzaţiile în acest sens.

Preşedintele american s-a întâlnit joi cu mai mulţi congresmeni republicani şi democraţi pentru a discuta despre statutul imigranţilor în SUA şi despre legislaţia privind deportarea celor fără documente valide.

Senatorul democrat Dick Durbin a declarat că l-a auzit pe Trump folosind un limbaj "rasist" şi catalogând aceste state drept "ţări de rahat".

Preşedintele american însă a negat folosirea unor cuvinte ofensatoare, dar a recunoscut că limbajul său a fost unul dur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici