Donald Tusk, în discuţie cu premierul irlandez: Există un loc special în iad pentru cei care au promovat Brexit/ Preşedintele Consiliului European: Procesul nu mai poate fi oprit

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri că există „un loc special în iad” pentru „cei care au promovat Brexit fără să aibă măcar schiţa unui plan pentru o efectuare sigură”, relatează BBC.

3183 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk, în discuţie cu premierul irlandez: Există un loc special în iad pentru cei care au promovat Brexit/ Preşedintele Consiliului European: Procesul nu mai poate fi oprit

Donald Tusk, în discuţie cu prim ministrul irlandez: Există un loc special în iad pentru cei care au promovat Brexit

Declaraţiile au fost făcute în urma discuţiilor cu Leo Varadkar, prim-ministrul irlandez, în Bruxelles.

Preşedintele Consiliului European a transmis că Uniunea Europeană „va insista” în ceea ce priveşte problema graniţei dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în orice variantă a Acordului pentru Brexit.

Prim-ministrul irlandez a declarat că se pregăteşte pentru „un posibil fiasco”, generat de varianta ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord.

Donald Tusk a transmis ulterior acelaşi mesaj printr-o postare publicată pe Twitter: „M-am întrebat cum arată locul special din iad, pentru cei care au promovat Brexit, fără măcar o schiţă a unui plan de efectuare sigură”.

Donald Tusk: Brexitul nu mai poate fi oprit, scopul este să evităm un fiasco

Uniunea Europeană a abandonat ideea că procesul de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi oprit, prioritatea fiind acum „evitarea unui fiasco” dacă varianta finală va fi un Brexit fără acord, a declarat miercuri Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, citat de Reuters.

În urma unei întâlniri cu prim-ministrul irlandez Leo Varadkar, Tusk a transmis că nu vede „o forţă capabilă să blocheze un Guvern şi o opoziţie pro-Brexit”.

Prim-ministrul britanic Theresa May se va întâlni joi cu oficialii Uniunii Europene în Bruxelles, cu intenţia de a obţine rediscutarea acordului negociat în luna noiembrie. Donald Tusk şi Leo Varadkar au transmis că susţin opinia generală a liderilor europeni că acordul nu trebuie schimbat.

„Sper că vom auzi de la prim-ministrul May mâine o propunere realistică pentru încheierea impasului. Consider că o soluţie comună este posibilă”, a declarat Tusk.

Donald Tusk a transmis că Uniunea Europeană trebuie să îşi consolideze planul privind eventualitatea unui Brexit fără acord.

„Simţul responsabilităţii ne spune să ne pregătim pentru un posibil fiasco”, a declarat preşedintele Consiliului European.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici