Efecte BREXIT: Numărul românilor şi bulgarilor care emigrează în Marea Britanie a început să scadă

În 2017 numărul de imigranţi români şi bulgari în Marea Britanie a fost cu aproximativ 40.000 mare decât în 2016, tendinţa generală fiind totuşi de scădere comparativ cu anul 2014, se arată în datele Oficiului Naţional de Statistică britanic (ONS).

2821 afișări
Imaginea articolului Efecte BREXIT: Numărul românilor şi bulgarilor care emigrează în Marea Britanie a început să scadă

Efecte BREXIT: Numărul românilor şi bulgarilor care emigrează în Marea Britanie a început să scadă

Tendinţa generală de scădere înregistrată în cazul imigranţilor români şi bulgari se aplică însă şi altor state-membre ale Uniunii Europene. De exemplu, numărul imigranţilor din Germania, Spania, Italia şi Franţa a scăzut de la 84.000, cât se înregistrase în iunie 2016, la 46.000 în 2017.

Şi numărul imigranţilor polonezi, cehi, slovaci, sloveni, estonieni, lituanieni, unguri şi letoni a scăzut de la 42.000, cât se înregistrase înainte de votul pentru Brexit, la 6.000, cât s-a înregistrat după vot.

Cu toate acestea, numărul intrărilor în Regatul Unit al cetăţenilor europeni este mai mare decât cel al ieşirilor, chiar dacă tendinţa este de scădere pe fondul rezultatul referendumului pentru Brexit. În total, numărul imigranţilor din statele-membre ale UE a fost, în 2017, de aproximativ 240.000 de persoane. Şi conform analiştilor de la BBC, numărul cetăţenilor UE care locuiesc deja în Marea Britanie a ajuns la 3,5 milioane de persoane.

Numărul imigranţilor din statele-membre ale Uniunii a fost, însă, cu mult sub cel al imigranţilor din afara ei. De altfel, numărul acestora a fost întodeauna mai mare mare decât cel al celor din interiorul UE. În 2017, a fost înregistrată o creştere de aproximativ 100.000 de persoane, ajungându-se la un total de 311.000 de persoane - nivelul din 2011 - şi având o tendinţă de creştere.

Cu alte cuvinte, chiar dacă migraţia din Uniunea Europeană a început să scadă datorită Brexit-ului, cea din afara ei se menţine la un nivel ridicat şi chiar are o tendinţă de creştere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici