Efectele sancţiunilor încep să se vadă. Economia Rusiei se va contracta cu până la 10% în acest an, potrivit Băncii Centrale

Economia Rusiei se va contracta cu 8 până la 10% în 2022, potrivit noilor estimări ale Băncii Centrale a Rusiei citate de CNN.

912 afișări
Imaginea articolului Efectele sancţiunilor încep să se vadă. Economia Rusiei se va contracta cu până la 10% în acest an, potrivit Băncii Centrale

Banca a precizat că activitatea economică a început să scadă în martie 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina şi au fost impuse sancţiuni. Banca a spus că a avut loc o contracţie a activităţii de consum şi de afaceri, precum şi o scădere a importurilor şi exporturilor.

Companiile din Rusia se confruntă acum cu dificultăţi considerabile în producţie şi logistică. Într-o declaraţie, banca a spus: "Mediul extern pentru economia rusă rămâne o provocare şi limitează semnificativ activitatea economică".

La începutul acestei luni, Banca Mondială a prezis că PIB-ul Rusiei se va contracta cu 11,2% în 2022, în timp ce săptămâna trecută, FMI a prognozat o contracţie de aproximativ 8,5% în acest an.

Banca Centrală a declarat că economia rusă nu va începe să îşi revină până la sfârşitul anului 2023. În declaraţia sa, aceasta a precizat: "În 2023, economia rusă va începe să crească treptat, pe fondul unei transformări structurale. În trimestrul 4 din 2023, producţia va creşte cu 4,0 până la 5,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2022. Cu toate acestea, variaţia PIB-ului în 2023 se va situa în intervalul (-3,0) - 0,0%"

Previziunile au fost făcute în condiţiile în care Banca Centrală a redus ratele dobânzilor din Rusia de la 17% la 14%. Instituţia a declarat că încetinirea activităţii de consum şi redresarea rublei au atenuat uşor rata inflaţiei în ţară. Totuşi, se aşteaptă ca majorările de preţuri să rămână ridicate, banca prognozând acum o inflaţie de 18 până la 23% în 2022, încetinind la 5-7% în 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici