Egipt: 11 persoane condamnate la moarte pentru incidentele de la un meci din 2012

Unsprezece persoane au fost condamnate la moarte, duminică, în Egipt, în cadrul unui nou proces pentru incidentele din 2012, de la meciul Al Masry-Al Ahly, soldate cu 74 de morţi.

240 afișări
Imaginea articolului Egipt: 11 persoane condamnate la moarte pentru incidentele de la un meci din 2012

Egipt: 11 persoane condamnate la moarte pentru incidentele de la un meci din 2012 (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Daily Mail, decizia de duminică poate fi contestată în apel.

În ianuarie 2013, 22 de persoane au murit în urma incidentelor între manifestanţi şi forţele de ordine, după ce 21 de egipteni au fost condamnaţi la moarte pentru implicarea în tragedia de la meci, condamnare anulată apoi. În februarie 2014, Curtea de Apel a decis deschiderea unui nou proces pentru 62 de acuzaţi.

În urmă cu trei ani, la 1 februarie 2012, 74 de persoane, între care şi un poliţist, au murit şi peste 150 de oameni au fost răniţi în violenţele izbucnite după un meci de fotbal, la Port Said. Violenţele au început după fluierul final al partidei, când sute de fani ai echipei gazdă, Al Masry, au invadat terenul şi au început să arunce cu pietre şi sticle asupra fanilor oaspeţi, susţinători ai formaţiei Al Ahly.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici