Egipt: Susţinători ai lui Morsi îndeamnă la organizarea unui marş de "un milion de manifestanţi"

Susţinători ai lui Mohamed Morsi au îndemnat la organizarea unui marş de "un milion de manifestanţi" marţi, care să ceară reinstalarea la putere a fostului preşedinte egiptean destituit pe 3 aprilie de către armată, în urma unor manifestaţii uriaşe care cereau îndepărtarea acestuia.

231 afișări
Imaginea articolului Egipt: Susţinători ai lui Morsi îndeamnă la organizarea unui marş de "un milion de manifestanţi"

Egipt: Susţinători ai lui Morsi îndeamnă la organizarea unui marş de "un milion de manifestanţi" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îndemnăm (...) la organizarea unui marş de un milion de persoane, sub sloganul «martirii loviturii de stat»", a anunţat luni, într-un comunicat, o coaliţie de grupări islamiste care îl susţin pe fostul preşedinte.

Comunicatul îi îndeamnă totodată pe susţinătorii lui Morsi să se adune, luni seara, pe teritoriul întregului Egipt, la "clădiri administrative aparţinând forţelor de securitate (...), pentru a condamna acţiuni criminale şi utilizarea de gloanţe reale, de către ministrul de Interne, împotriva unor manifestanţi paşnici", în cursul unor confruntări între susţinători ai lui Morsi şi poliţie, care s-au soldat cu 72 de morţi, sâmbătă.

Cele două tabere dau vina una pe cealaltă în ceea ce priveşte responsabilitatea acestor confruntări, cele mai sângeroase de la destituirea lui Morsi.

Manifestanţi au acuzat forţe de securitate că au tras cu gloanţe reale, însă Ministerul de Interne a afirmat că a recurs doar la gaze lacrimogene.

Impasul politic continuă în Egipt, după trei săptămâni de la destituirea lui Mohamed Morsi, noua putere afirmând că va da dovadă de "fermitate" faţă de susţinătorii fostului preşedinte, hotărâţi să îşi continue mitingurile în pofida acestor avertismente.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici